Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Maurice Lévy ve David Guetta ile Kişisel Marka Yaratmak [Cannes Lions 2015]

Maurice Lévy ve David Guetta ile Kişisel Marka Yaratmak [Cannes Lions 2015]

Publicis Group'un küresel CEO'su Maurice Lévy, elektronik müzik sanatçısı David Guetta ile yarattığı marka ve kampanyaları hakkında konuştu.

Seveniyle sevmeyeniyle, canlı performansları sırasında düştüğü hallerle David Guetta elektronik dans müzik sahnesinde önemli bir isim ve kişisel marka. Publicis Group’un küresel CEO’su Maurice Lévy, birlikte çalıştığı markalar, geliştirdiği projeler, kişisel markasını yaratma süreci ve hayran kitlesiyle kurduğu iletişim hakkında sohbet etti.

80’lerde yeraltı seviyesinde müzik yapıp partiler düzenlerken dahi kısa mesajla bilgi ileten insanları bu tip gizli kanallarla birleştiren David Guetta, sosyal medya iletişimi duygusunun organik olarak geliştiğini söyledi. İnternet ve sosyal medya böylesine güçlü değilken bile bu organizasyonu yaptığı için insanları eğlendirmek ve keyifli anlar yaşatmanın hayatının merkezindeki düşünce olduğunu söyledi. Konuşmanın başında sözlerine başlamadan önce dahi hemen bir Snap kaydedip takipçileriyle paylaşması da bu hissinin ne derece geliştiğini gösterdi.

Herhangi bir marka veya şirket altında çalışıp onların kurallarına göre oynamak istemeyen Guetta, kendi markasını yaratma sürecine de böyle girmiş. Eğlence ve keyifli deneyimler konusunda popüler bir isim haline gelince de markalar da bu köprüyü kullanarak iletişime geçmeye başlamış.

David Guetta sene başında yayınladığı Dangerous parçası için ürün yerleştirmeyle finanse ettiği ikinci ekranı kullanan ilk müzik videosunu hazırlamıştı. Akıllı telefon ve bilgisayar ekranınıda eş zamanı deneyimleyerek interaktif bir çalışmaya imza attı. Bigumigu’daki haberine buradan ulaşabilirsiniz.

Hangi markalarla çalışmak istersin sorusuna ise iki tarafın da kazançlı olduğu bir yanıt verdi. Lüks ve şık markalarla çalışmak sanatçıya karizmatik bir görünüş kazandırıyor. Marka ise sanatçıyı model olarak kullanıyor. Böylece iki tarafın da beklentileri karşılanıyor.

Daha önce Beats by Dre ile birlikte çalışan sanatçı, DJ’ler ve ekonomik müzik dinleyicileri için kendi kulaklığını tasarlamıştı.

David Guetta aynı zaman TAG Heuer ile çalışıyor. Konuşması sırasında da TAG Heuer saat kullanan sanatçı, bir de sınırlı sayıda üretilen bir saat tasarlamıştı.


Görsel; Tag Heuer

Bigumigu Cannes Lions 2015’in medya partnerleri arasında yer alıyor.