Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Markalar MTV Video Müzik Ödüllerini Twitter’da Değerlendiriyor

Markalar MTV Video Müzik Ödüllerini Twitter’da Değerlendiriyor

Medya şirketi Viacom ve Twitter MTV Video Müzik Ödülleri gecesi için işbirliği yapıyor.

MTV Video ve Müzik Ödülleri’nin her anının fırsata çevrilmek istendiğine dair daha önce de haberler yapmıştık. Şimdi de medya ajansı Viacom ödül töreninin konuşma yaratma konusundaki potansiyelini sponsorlar için yeni reklam ve impression fırsatlarına çevirmek istiyor, bunun için de Twitter’la ortaklığa girişiyor.
Ödül töreninin 5 sponsoruna özel promoted tweet paketleri hazırlandı, markalar içinde Unilever ve Pepsi de var. 25 Ağustos’ta gerçekleşecek tören öncesinde, sırasında ve sonrasında atılacak video içeren tweetler içinde markalar kendilerini de görecekler.
Viacom’un hazırladığı Video Müzik Ödülleri videoları ve haberleri 15 ile 90 saniye arasında uzunlukta. Kimileri 5 saniye uzunluğunda pre-roll formatında kimileri de markalı içerik formatında olacak.
MTV Amerika’nın Twitter hesabı 13.3 milyon takipçiye sahip, markalar buna ek olarak kendi hesaplarından da videoları tweet’leyebiecekler elbette. Ardından Twitter bu video içerikli tweet’lerin kullanıcılara ulaşmasında rol oynayarak ücretli dağıtım kanalı olarak konumlanacak.
Viacom Müzik ve Eğlence’nin entegre pazarlama müdürü Dario Spina Twitter üzerinde programlama yaptıklarını söylüyor.
Bu anlaşmada Twitter 5 markayla yapılan promoted tweet satışından gelir elde ediyor, ki bu gelir markaların ödül törenine sponsorluk paketinden ayrı bir bütçe. Reklamveren herhangi bir reklam almış (promoted) tweet için yalnızca o tweetle kullanıcının bir etkileşimi (like, mention ya da RT) olduğu durumda ödeme yapar. Viacom ise hem içerik üretimi hem de pre-roll reklamlar için markalardan artan gelir elde edecek.
MTV Video Muzik Ödülleri’nin sosyal medyada en çok konuşulacaklar arasında olduğu belli.
Twitter, markalar için tekrarı olmayan ve hazırlıksız, önemli, ve viral olan anları sahiplenmeleri konusunda fırsat sunan bir platform olmaya devam ediyor.