Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çocukluk Animelerine Hayranlıkla İnşa Edilen Dev Robot

Çocukluk Animelerine Hayranlıkla İnşa Edilen Dev Robot

Masaaki Nagumo'nun mecha anime serisi Gundam'dan ilham alarak inşa ettiği dev robot LW Mononofu, hareket edebiliyor ve kullanıcı tarafından pilot koltuğundan yönetilebiliyor.

Hangimiz çocukluğumuzun hayallerini gerçeğe dönüştürmek istemez ki? Çocukluğunda anime serisi Mobile Suit Gundam‘ın sıkı bir  izleyicisi olan Japon mühendis Masaaki Nagumo da o günlerin büyüsünü geri getirmek için sıkı çalışmış ve LW Mononofu adlı robotu inşa etmiş. Bu dev robot sabit bir heykelden ibaret değil, hareket edebiliyor ve elbette tıpkı animede olduğu gibi pilot koltuğuna oturup robotu yönetebiliyorsunuz.

 Yapımı 6 yıl süren LW Mononofu

8,5 metre boyundaki ve yaklaşık 5 ton ağırlığındaki LW Mononofu, Great Big Story’nin haberinde dünyanın en büyük robotu olarak nitelendirilmiş. Masaki ise henüz en büyük eserini inşa etmediğini düşünüyor ancak yaptığı robotların gelecek nesillere ilham vereceğinden de umutlu. Masaaki’nin, LW Mononofu’yu tamamlaması 6 yıl sürmüş. “Robotu yapmak hoşuna gitti mi?” sorusuna ise sürpriz bir şekilde “hayır” cevabını veriyor. Gerçekten de robotu inşa etmek hiç hoşuna gitmemiş. Her an bir yeri yanabileceğinden, ağır ve kirli bir iş olduğundan yapım sürecinin hoşlanılacak bir yanı olmadığını söylüyor. Animelerdeki robotların insanlardan daha hızlı hareket edebildiğini ve bu nedenle robotlarının henüz mükemmel olmadığını da ekliyor. Yine de animelerdeki robot kullanma deneyimi açısından başarılı olduğunu düşünüyor.

Masaaki’nin Sakakibara Machinery çatısı altında ürettiği robot, meraklıları tarafından kiralanabiliyor.

Görsel: Sakakibara Machinery