Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
37. Grafik Tasarım Sergisi Yarışması’na Başvurular Başladı

37. Grafik Tasarım Sergisi Yarışması’na Başvurular Başladı

​Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (GMK) tarafından düzenlenecek olan 37. Grafik Tasarım Sergisi Yarışması'na erken katılım için son tarih 7 Eylül, son katılım ise 21 Eylül.

Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (GMK) tarafından her yıl düzenlenen Grafik Tasarım Sergisi, yılın en iyi işlerini seçerek ödüllendiriyor. Grafik tasarım alanında çalışan, üreten ve değer yaratan herkesin katılımına açık olan yarışma kazananlarını açtıkları bir sergiyle de taçlandırıyor. Bu yıl 37. kez düzenlenecek olan Grafik Tasarım Sergisi Yarışması’na başvurular başladı. Erken başvuru dönemi 7 Eylül’de, son katılım ise 21 Eylül’de sona erecek.

Tasarımcılar istedikleri sayıda işle başvurabiliyor

Biz de Bigumigu olarak basın sponsorları arasında yer aldığımız sergiye afiş tasarımından yazı karakteri tasarımına, illüstrasyondan mobil uygulama ve web sitesi tasarımına kadar 35 farklı kategoride çalışmalar başvurabiliyor. Ayrıca tasarımcılar, istediği kadar kategoriye istediği kadar işle başvurabiliyor ve herhangi bir sınırlama bulunmuyor. Yarışma koşulları arasında GMK üyesi olma şartı da aranmıyor. Yani isteyen herkes kolayca işlerini paylaşabiliyor. Bu seneki değişikliklerden birisi de başvuruların çevrimiçi de gerçekleştirilebilecek olması. GMK’nın internet sitesi üzerinden başvurular kolayca yapılabiliyor.

Yarışmanın seçici kurulunda ise; Atilla Karabay, Ayşe Karamustafa Türksoy, Haluk Tuncay, Perim Öktem, Selçuk Öziş, Taner Ardalı, Zafer Lehimler yer alıyor. Öğrenci projeleri seçici kurulunda ise Ervin Esen, Özge Güven, Teoman Fıçıcıoğlu var.

Grafik Tasarım Yarışması’nın kazananları 9 Kasım’da açılacak olan sergiyle birlikte açıklanacak. Toplamda 45 ödülün sahipleriyle buluşacağı ödül töreninin ardından da eserler 11 Aralık’a kadar Mimarlar Odası Karaköy Binasında ziyaretçilerle buluşacak.

Detaylı bilgi ve başvuru için burayı ziyaret edebilir, geçen senenin kazananlarını buradan inceleyebilirsiniz.

Künye:

Reklamveren: GMK
Ajans: TBWA\Istanbul
Sanat Yönetmeni: Yiğit Karagöz
Animasyon: Utku Yazıcı
Müzik: Gökçe Karagöz
Fotoğraf: Fırat Çağlar Kılıç

Görsel: GMK