Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Apple’ın Efsanevi Tasarımcısı Jony Ive ve Moncler İşbirliği ile Tek Parça Kıyafetler

Apple’ın Efsanevi Tasarımcısı Jony Ive ve Moncler İşbirliği ile Tek Parça Kıyafetler

Sir Jony Ive'ın Apple'dan ayrıldıktan sonra kurduğu tasarım şirketi LoveFrom ile Moncler işbirliğiyle ortaya çıkan yeni koleksiyon adeta düğmeyi yeniden keşfediyor.

Apple’ın yazılım ve donanım anlamında en büyük tasarımcısı Sir Jony Ive beş yıl önce Apple’dan ayrılmıştı. O gün, o haberi yazarken Apple’ın da Ive’ın ilk müşterisi olacağını aktarmıştım. Geçen zaman içerisinde Ive’ın Airbnb’ye danışmanlık vermesi, Ferrari ile elektrikli araç tasarımı gibi birçok farklı bağlamda anlaşmaya imza attığı ve müşteri kazandığı basına yansıdı. Ive’ın kurucu ortağı olduğu LoveFrom, 3 yıl önce zamanın prensi Charles III ile birlikte Terra Carta isimli bir sürdürülebilir pazarlar inisiyatifi hayata geçirmişlerdi.

23 Eylül’de ise LoveFrom, MONCLER işbirliğinin duyurulmasıyla Jony Ive’ın Apple’dan sonraki ilk fiziksel tasarımlarını görmüş olduk. Tasarımcılar, mimarlar, müzisyenler, film yapımcıları, yazarlar, mühendisler ve sanatçılardan oluşan bir yaratıcı kolektif olan LoveFrom, ile Moncler işbirliğindeki parçalar tek bir parçadan oluşan minimalist ve modüler tasarımlara sahipler.

@moncler

Cut from the same cloth. Every piece in the modular LoveFrom, MONCLER collection is crafted from a single piece of fabric that fastens, folds, and zips for ultimate hybrid function. Sir Jony Ive and Moncler: a seamless connection, coming soon.

♬ suono originale – MONCLER

LoveFrom, Düğme 2.0

Lansmanından bir gün önce 22 Eylül’de ünlü amerikan futbolu oyuncusu Odell Beckham Jr. tarafından giyilmiş ve koleksiyonun ilk tanıtımı yapılmıştı. LoveFrom, MONCLER koleksiyonu bir taban oluşturan katman ve üzerine eklenebilen ceket, yelek, panço gibi modüller bulunuyor. Tasarımın can alıcı kısmı ise herhangi bir dikiş yeri olmadan tek parça kesilip fermuarla kenarlarının birleşmesi ve iki katmanı tutturmak için düğme benzeri mıknatıslı bir mekanizma kullanılması.

Adeta AirPods’u kapattığımızda çalışan mıknatıslı mekanizma gibi bu tasarımlarda da kıyafetler birbirine tutunarak çift katmanlı bir stil yaratıyor. Sunduğu renk çeşitliliği, sade tasarımı ve farklı kombinasyonlarıyla birlikte düğme konseptini yeniden ele almasıyla dikkat çeken koleksiyon 24 Eylül’de satışa çıkacak.

Görsel: Moncler, h/t: Highsnobiety, FastCompany