Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Jony Ive Bir Şeyleri Yeniden Tasarlıyor

Jony Ive Bir Şeyleri Yeniden Tasarlıyor

Apple'ın ürün tasarımından sorumlu genel müdür yardımcısı Jonathan Ive'ın iOS 7 arayüzüne yaptığı yeniliklerle dalga geçiliyor

iOS 7‘nin tanıtımı Apple için oldukça önemliydi. iPhone lansmanından beri 5 yıldır hep gelişen ama neredeyse arayüzüne hiç müdahale edilmeyen mobil işletim sistemi, özellikle Windows, Android gibi rakipleri karşısında eski yüzlü görünmeye başlamıştı. iOS 6 lansmanında harita uygulamasının sorun çıkartması yüzünden işinden olan Scott Forstall’dan sonra Apple’ın efsane ürünlerinin tasarımlarının arkasındaki beyin olan Jony Ive’a, işletim sistemi ve uygulamaların (yazılımların) arayüzlerin tasarımlarının sorumluluğu da verilmişti.

iOS 7 arayüzü, önceki versiyonlara göre çok daha fazla renk ve degrade içeriyor
Lansmanda en çok öne çıkan konu, Ive’ın yeni renk paleti oldu. Apple’ın arayüz standartlarından çok memnun olan birçok geliştirici, uygulama ikonları dahil yeni bir tasarım ve renk diline geçiş yapan arayüzlerden rahatsız oldular. Bir tasarımcı bu rahatsızlığını bir adım öteye taşıdı ve bir blog açtı: Jony Ive Redesign Things.
Jony Ive, yegane tişörtünü yeniden tasarlar
Çeşitli konularda mevcut tasarımlara Jony Ive elini atar ve yeniden tasarlarsa bu şeyler neye benzer, blog bunu ortaya koyup dalga geçmeyi amaçlıyor. Blogda birçok farklı kişinin gönderdiği işler paylaşılıyor. Öne çıkanlar logo tasarımlarının yeniden ele alındığı şaka tasarımlar. Arada #DirenGezi’den Kırmızılı Kadın’ın da bulunması, tüm dünyada popüler kültüre yaptığımız katkı ve etkinin boyutuna iyi bir örnek.