Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
LG’den Klimalarda Yapay Zeka Destekli Menopoz Modu 

LG’den Klimalarda Yapay Zeka Destekli Menopoz Modu 

LG Brezilya, menopoz öncesi dönemdeki kadınların yaşamlarını kolaylaştıracak yapay zeka destekli menopoz modu ile klimaları, kadınların anlık ihtiyaçlarına göre kontrol edebilmeyi sağlıyor.

LG Brezilya, Dual Inverter serisi klimalarına eklediği yapay destekli Menopause Mode (Menopoz Modu) ile kadınların menopoz öncesi dönemde yaşadıkları ani vücut ısısı değişimlerinin ve geceleri sıkça rastlanan sıcak basmalarının etkilerini en aza indirmeyi hedefliyor. Marka bu inovasyonuyla kadın bedeninin toplum sağlığı alanında ihmal edilmesi ve sağlıktaki çifte standart gibi stigmaları da sarsıyor.

Menopoz Modu Akıllı Saat İle Kullanılıyor

Henüz beta modunda olan LG Dual Inverter +AI klimalardaki menopoz modu, nabız; vücut ısısı ve saturasyon gibi sağlık verilerini monitörize edebilmek için bir akıllı saat entegrasyonuna ihtiyaç duyuyor. Bu veriler sayesinde gece uykusunda meydana gelen ani sıcak basmalarını anında tespit edebilen ve oda sıcaklığını saniyeler içinde düşürebilen LG Dual Inverter +AI klimalar, bu hızlı müdahaleden ortalama 10 dakika sonra oda sıcaklığını normal haline döndürebiliyor. Elbette söz konusu bu süreler ve sıcaklık dereceleri, kullanıcının saatiyle ölçülen verilerin işlenmesi ile elde ediliyor ve sonuçta ortaya kişiye özel bir iklimlendirme planı çıkmış oluyor.

Brezilya Coğrafya ve İstatistik Enstitüsü verilerine göre, ülkede yaşayan 29 milyon kadının %7,9’u perimenopoz yani menopoz öncesi dönemi tecrübe ediyor. Bu kadınların yüzde 30’u ise sıcak basması ve ani vücut ısısı değişimleri gibi can sıkıcı belirtilerle mücadele ettikleri ve bu durumun da menopoz öncesindeki kadınların üretkenliklerine ciddi şekilde darbe vurduğu kaydediliyor.

Bu anlamlı ve bir o kadar da fonksiyonel proje Sao Paolo merkezli ajans AlmapBBDO imzası taşıyor.

Görsel: Youtube