Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
LEGO Mineral Taşlar

LEGO Mineral Taşlar

Dario Del Frate'in LEGO Ideas'ta oylanan "Minerals Display" seti, LEGO topluluğundan büyük destek alan ancak hayata geçirilemeyen ilk versiyonun yenilenmiş hali.

Bir stant/raf üzerinde dizilmiş mineral taşlardan oluşan Minerals Display seti, yer kabuğundaki aşırı basınç altında oluşan kristallerin güzelliğini meraklılarına ulaştırmak üzere LEGO Ideas’ta oylanıyor. Mineraller, Ddf72 kullanıcı adıyla Ideas’a üye olan LEGO tutkunu Dario Del Frate tarafından tasarlanmış.

“LEGO, mineralleri gerçeğe dönüştürmek için ihtiyacım olan unsurları üretti”

Mineral serisinin temelleri 2020 yılına dayanıyor. Dario Del Frate’in o zamanki mineal tasarımları LEGO topluluğundan 10.000 oy almış ancak sonraki aşamada LEGO’nun dahili ekibi tarafından onaylanmamış. Ancak Del Frate, tasarımını geliştirmeye ve çabalarını sürdürmeye karar vermiş. Yeni sete, mineralleri sergileme ünitesi/raf inşa ekleyerek şık bir çözüm yaratmış.

Dario Del Frate, bu setin geçmişini ve bugüne nasıl geldiğini şöyle açıklamış: “Birkaç yıl önce Ideas’a Minerallerimi sundum ve hayret verici bir şekilde 10 bine ulaştım. Dünyanın her yerinden pek çok harika insanı tanımamı ve onlarla arkadaş olmamı sağlayan muhteşem bir yolculuk oldu. Sevgili dostlar, bu yolda bana gösterdiğiniz destek, tutku ve sevgi için size bir kez daha ne kadar teşekkür etsem azdır. Sonunda proje başarılı olamadı. İtiraf etmeliyim ki birçok parçanın yeniden renklendirilmesi gerekiyordu, bazı örnekler alışılmışın dışında tekniklerle yapılmıştı ve rekabet zorluydu!. Ama bekleyenlerin başına güzel şeyler gelir… Aradan geçen zamanda LEGO mineralleri gerçeğe dönüştürmek için ihtiyacım olan unsurları üretti! Sevgili millet, Minerals Display’in artık mevcutbloklarla %100 inşa edilebilir olduğunu duyurmaktan heyecan duyuyorum. Tüm örnekler buna uygun olarak ve yasal bağlantılarla yeniden tasarlandı, bazı mineraller de ne yazık ki setten çıkarıldı.”

Yeni set, eskiye göre daha kapsamlı. Mineraller artık koyu ve kırmızımsı kahverengi unsurlarla oluşturulmuş, altın perçinlerle zenginleştirilmiş güzel bir rafta sergileniyor. Raf doğrudan duvara asılabiliyor veya basitçe bir başka dolap rafına ya da yere yerleştirilebiliyor. Koleksiyonda 6 mineral bulunuyor: Rodokrozit, Ametist Geode, Akuamarinli Siyah Turmalin, Turuncu Kuvars, Zümrüt, Pirit.

Dario Del Frate’in LEGO Ideas’ta oylanan önceki mineral setinden örnekler:

Görsel: LEGO Ideas