LEGO’lu evde yaşamak adeta bir sanattır. Özellikle çocukların olduğu evlerde, gözler dört açılmalı, bir LEGO parçasına basıp acı çekmemek için tetikte olunmalıdır. Bu acıyı önleyen özel LEGO terlikleri gibi tasarımlar, bir nebze olsun yaşamı kolaylaştırabilir elbette. IKEA’nın, çocukların etrafa dağılan oyuncak blokları isteyerek toplamasını sağlayacak depolama kutuları da dikkate değer. Matty Benedetto’nun LEGO suck it!™️ ismini verdiği özel aparatı da öyle…
“Gereksiz icatlar” serisinin yeni üyesi: LEGO suck it!™️ Instagram’da yüz bini aşkın beğeni aldı
Prodi ürün serisinden oluşan Unnecessary Inventions’ın (gereksiz icatlar) yaratıcısı Matty Benedetto, çalışmalarını genel olarak şöyle tarif ediyor: “Var olmayan sorunları çözmek için sahte ürünler tasarlıyor ve üretiyorum”. Benedetto birkaç yıl önce de bir LEGO çorabı tasarlamış. Tabanı bloklarla uyumlu olan bu çorap (videoda görebilirsiniz), kullanıcıya yerdeki bir bloğu kolayca alma ve dağınıklığı toplama imkanı sunuyor. Her tuğlayı kendi boyutuna/yapısına göre otomatik olarak sınıflandıran yeni tasarımı LEGO suck it!™️’i ise “dünyanın ilk LEGO elektrikli süpürge aksesuarı” olarak tanıtıyor. Üstelik heyecan dolu bir girişimci edasıyla!
Benedetto bu parodi tasarım için The Office dizisindeki bir sahneden – videoda görebilirsiniz – ilham almış. Aparat, dört odacıklı bir hazne. Haznelerdeki elekler 3B baskı ile yapılmış. Her yuvarlak odacık, farklı büyüklükte deliklere sahip. Böylece blokların boyutlarına göre uygun odacıkta birikmelerini sağlıyor. Bu sayede de dağınıklığı toplamayı daha eğlenceli ve hızlı hale getiriyor. En azından fikir olarak amaç bu. Gerçekte, bu aksesuarı kitlesel olarak üretmek ve performans garantisi vermek gibi bir hedefi bulunmuyor elbette.
Videoda tasarımcı, yüksek emiş gücüne sahip bir makine ile aksesuarı tanıtıyor. Her bir lego parçası, gerçekten de haznede kademeli olarak boyutlarına göre sıralanıyor gibi görünüyor. Blokların yanı sıra bir miktar yiyecek kırıntısı, saç veya toz da emiliyordur muhtemelen. Ancak sonuçta, videoda işlevini belli bir ölçüde yerine getirdiği görülüyor ya da öyle gösteriliyor. Tahminimce büyük parçaları ilk etapta vakumlamamaya özen göstermiş olmalı. Hatta belki de onları eliyle sonradan hazneye koymuş olabilir. Çünkü büyük parçalar, ilk seviyede haznenin dolmasına ve deliklerin kapanmasına neden olabilir. Ayrıca şurada Twitter’daki takipçilerin yakaladığı daha pek çok detayı görebilirsiniz.
Her ne kadar gereksiz bir icat olarak nitelendirilse de tasarımcının Cem Yılmaz’ı andıran komik bir üslupla anlattığı keyifli bir test videosu ortaya çıkmış. Üstelik tasarım bazı LEGO tutkunları tarafından çok havalı bulunmuş. Tasarım, Instagram’da da 100.000’i aşkın beğeni almış.
Görsel: Unnecessary Inventions