Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Latin Amerika’nın Reklam Vizyonu ve Yaratıcı İşeri [Cannes Lions 2015]

Latin Amerika’nın Reklam Vizyonu ve Yaratıcı İşeri [Cannes Lions 2015]

Latin Amerika'nın farklı ülkelerinden öne çıkan ajansların yöneticisileri kıtanın yaratıcılığı üzerine örnek işlerini paylaştı.

Latin Amerika yaratıcılığı son dönemde gerek Cannes Lions’da gerekse Bigumigu’da dikkat çekiyor. Advertising Age’in küresel ve çoklu kültür editörü Laurel Wentz moderatörlüğünde bu yaratıcı zihinler vizyonlarını ve örnek çalışmalarını paylaştı. FCB Brasil‘in yaratıcı yönetmeni Joanna Monterio, Lowe and Partners Worldwide başkanı Jose Miguel Sokoloff ve IPG Mediabrands Latin Amerika başkanı Pablo Rodriguez; Latin Amerika’daki üretim vizyonunu ve yaklaşımın dünyaya göre farklı olduğunu ama tüm dünyadan ilham alarak geliştiğini vurguladı.

IPG Mediabrands tarafından hazırlanan bir doğrudan pazarlama kampanyası, Kolombiya’daki korsan video tüketimi ve alışkanlıklarını analiz edip doğrudan mesajını iletiyor. Kolombiya’nın büyük bütçeli yapımlarından El Cartel‘in tanıtım kampanyasında bir grup insan korsan DVD satıcısı gibi giyinerek filmi ücretsiz olarak sokaklarda dağıtıyor. DVD’leri alan insanlar evlerine gidip keyifle diziyi izleyecekken işler bir anda değişiyor ve hayalleri suya düşüyor.

Çalışmanın 9 dakikalık tam sürümünü buradan izleyebilirsiniz.

Lowe, Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri‘nden ayrılan ve normal olarak sınıflandırdığımız anlara hasret olan insanların hayatına dair insanın içinde kimi hisleri kökten değiştiren iki kampanyaya imza atıyor. Yılbaşında mutlu bir yaşamak herkesin hakkı. Sevinç, hüzün, heyecan, mutluluk ve özgürlük hislerini yaşamak herkesin hakkı. Lowe ise bu duygulardan öylesine beslenmiş ki aynı kuvvetle aktarabilmiş.

2013’te Kristal Elma Yaratıcılık Festivali’ne katılan Jose Miguel Sokoloff’un konuşmasına buradan, Bigumigu ile yaptığı röportaja da buradan ulaşabilirsiniz.

Rivers of Light kampanyasının özet videosuna (case study) buradan ulaşabilirsiniz.

FCB Brasil ise Brezilya’yı ve insanını tanıyarak kampanya geliştiriyor. Ebeveynler için plajda oynayan, yüzen, koşturan çocuklar takip etmek oldukça zor anlar yaşatabiliyor. Kimi zaman çok uzağa gitmemeleri kimi zaman da güneşten pancar gibi olmaması için binbir takla atıyorlar.

Nivea, geçtiğimiz yıl sunduğu kampanya ile uzaklaşan çocukların ebeveynlerine otomatik haber vermesini sağlayan bir bileklik geliştirmişti. 2014’te Kristal Elma Yaratıcılık Festivali’nde konuşan Darin Brown, Nivea’nın bu işinden de bahsetmişti. Yine 2014’te Cannes Lions’dan Mobile Grand Prix başka olmak üzere birçok ödülle dönmüştü. Mobile Lions kategorisine buradan, Media Lions kategorisine ise buradan ulaşabilirsiniz.

Bu yıl ise güneş yanıklarına karşı krem kullanmaları gerektiğini konusunda bilinçlendiren bir kampanya yayınladı. Bigumigu haberine buradan ulaşabilirsiniz.

Konuşmanın sonunda Latin Amerika’dan çıkıp dünyaya örnek olan işler arasından bir seçki yayınlandı.

Samsung – The Safety Truck (Bigumigu haberi)

HP – Print for Help (Bigumigu haberi)

BGH – Big Nose

Volkwagen, Kombi – Last Wishes (Bigumigu haberi)

Last Wishes kampanyasının özet videosuna (case study) buradan ulaşabilirsiniz.

Bigumigu Cannes Lions 2015’in medya partnerleri arasında yer alıyor.