Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Lacoste Timsahı Yerini Nesli Tükenen Hayvanlara Bıraktı

Lacoste Timsahı Yerini Nesli Tükenen Hayvanlara Bıraktı

Lacoste, BETC Paris işbirliği ile gerçekleştirdiği projede soyu tükenme tehlikesinde bulunan hayvanları tişörtlerine taşıdı.

Lacoste, doğal hayatı korumak için çalışan International Union for Conservation of Nature (IUCN) ile çalışmasına devam ediyor. 2018 yılında tehdit altındaki hayvan türlerinin yok olmaları konusunda farkındalığı arttırmak ve türleri koruma altına almak için başlatılan program bu sene 22 Mayıs’ta gerçekleştirilen satışla sürdü. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen ilk işbirliğini haber yapmıştık. Lacoste bu sene de ikonik timsah logosu yerine türü tehlike altında olan 10 hayvanı polo yaka tişörtlerin üstüne taşıdı. 3 sene boyunca sürmesi planlanan proje önümüzdeki yıl da devam edecek.

Novak Djokovic, Roma’da düzenlenen ATP Masters 1000 turnuvasında, 16 Mayıs’ta oynadığı maçta hazırlanan tişörtlerden birini giyerek satışlar öncesinde timsah logosunun değişeceğinin habercisi olmuştu. Lacoste, BETC-Paris ajansı ile yürüttüğü projeyi sadece 22 Mayıs günü için hazırladı. Elde edilen tüm gelir sivil toplum kuruluşu IUCN’in tehdit altındaki vahşi yaşamı koruma çabalarına yardımcı olmak için bağışlandı.

Lacoste toplam 3.520  tişört hazırladı

Hazırlanan ürünler 24 saat boyunca seçili 10 mağazada satıldı. Her mağaza bir hayvan türünün satışını gerçekleştirdi. Paris, Londra, Los Angeles, Tokyo, Miami, Berlin, Shangai, New York City ve Seul mağazalarında 3.520 tişört satışı gerçekleşti. Bu sayı nesli tükenmekte olan 10 hayvanın toplam sayısına eşit. Sivil toplum kuruluşu ile gerçekleştirilen projede 589 üye ile İber vaşağı, 150 üye ile Yemen fare kuyruklu yarasa ve Opal Goodeid balığı, 115 üye ile Kuzey kıllı burun wombat, 132 üye ile Dağ tavuğu, 90 üye ile Addaks antilopu, 50 üye ile Cebu kızböcekleri, 444 üye ile Buzul balinası, 400 üye ile Moheli İshak baykuşu ve 1.400 üye ile Havaii keşiş foku bulunuyor.

Künye

Müşteri: Lacoste
Müşteri Temsilcisi: Sandrine Conseiller, Amandine Morel, Mylène Atlan, Amandine Delcour
Ajans: BETC-Paris
Ajans Yöneticisi: Bertille Toledano, Fanny Buisseret, Gaelle Gicqueau
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Remi Babinet
Yaratıcı Yönetmen: Aurelie Scalabre, Oliver Aumard, Damien Bellon
Sanat Yönetmeni: Aurelie Scalabre
Yardımcı Sanat Yönetmeni: Jessica Fecteau
Metin Yazarı: Oliver Aumard
Müzik Yaratıcı Yönetmeni: Christophe Caurret
Stratejik Planlama: Philippe Martin-Davies
İç Yapım: General Pop
Dış Yapım: Iconoclast
Yapımcı: Karim Naceur, Fabrice Brovelli, Slim Trabelsi, Charlotte Marmion
Yönetmen: MEGAFORCE
Ses Tasarımı: Iconoclast Publishing
Medya Sorumlusu: Havas Media International

Görsel: Twitter, Lareclame, Lacoste