Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Küresel Bir Yaratıcı İlham Kaynağı Olarak Spor [Cannes Lions 2014]

Küresel Bir Yaratıcı İlham Kaynağı Olarak Spor [Cannes Lions 2014]

Visa'nın sponsor olduğu oturumda küresel spor organizasyonları ve yaratıcı ilham konuşuldu.

Dünya Kupası’nın etkisinin bir hayli hissedildiği bu yılki Cannes Lions’da Visa’nın sponsorluğunda gerçekleşen bu oturuma ALMAP BBDO’nun yönetim kurulu ve yaratıcı kurul başkanı Marcello Serpa giriş yaptı. Serpa, sporun barındırdığı rekabet ortamıyla aslında serbest piyasa ekonomisinin tam bir yansıması olduğunu söyledi. Bu anlamda pazar payı için yapılan pazarlama aktivitelerinin sık sık spor etkinliklerini kullanmasının da gayet doğal olduğunu düşünüyor Serpa.


Fotoğraf: Bigumigu

Marcello Serpa sözü Visa pazarlama direktörü Kevin Burke’ye bırakmadan önce dev organizasyonlar Dünya Kupası ve Olimpiyatlar için yapılan reklam filmlerinden en çok beğendiği 2’şer filmi bizimle paylaştı. 

https://www.youtube.com/watch?v=6B7sg614uiU

Sonuncu film, Brezilya’nın kolektif hafızasında çok önemli bir yer tuttuğunu öğrendiğimiz, Brezilya’nın finalde Uruguay’a yenildiği 1950 Dünya Kupası finaline gönderme yapıyor.

Kevin Burke sahneyi alınca elbette konu Visa’nın kampanyalarına geldi. Bu işler içinde özellikle ALMAP BBDO’nun şu çalışması çok başarılı.

Burke konuşmasında spor iletişiminde hangi konulara dikkat ettiklerini madde madde anlatarak her biri için de Visa’nın projelerinden örnekler verdi. Ben bazı örnekleri çok üst düzey bulmadığım için burada sadece Burke’nin maddelerine yer vereceğim. İşte Visa’ya göre spor iletişimi yaparken dikkate alınması gereken en önemli hususlar:

Oturumun sonunda bu yıl Sochi Kış Olimpiyatları’nda ilk defa yer verilen serbest stil kayak dalında madalya kazanan ABD’li David Wise ve 1998 Dünya Kupası’nı kazanan Fransa Milli Takımı oyuncularından Marcel Desailly sahneye geldiler ve spor ve ilham konularındaki görüşlerini bizlerle paylaştılar.

Haber görseli: Visa Dünya Kupası reklam videosu