Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Küçük Mutlulukları İçine Sığdıran Mikro Kitap

Küçük Mutlulukları İçine Sığdıran Mikro Kitap

Evan Lorenzen’in günlük hayatın küçük ve mutlu anlarını konu alarak hazırladığı kitapçık sadece bir fındık büyüklüğünde.

Denverlı illüstratör Evan Lorenzen, bir parmak ucu büyüklüğündeki “Life’s Little Pleasures Volume Two” (Hayattan Küçük Zevkler Cilt 2) isimli kitabında insanı günlük hayatta mutlu eden şeyleri, minik mutlu anları hatırlatıyor: Kamp ateşi, Oreo’yu kusursuz bir şekilde ortadan bölmek, soğuk havada giyilen yünlü çoraplar, baloncuklar…. gibi.

El yapımı minicik sayfaların bir yanında bu mutlu anlar yazılı olarak yer alırken, Lorenzen, hemen yanında da bunları mikro illüstrasyonlarla görselleştirmiş.

Kitabın adından da anlaşılacağı gibi, Lorenzen’in bir de yine aynı temada hazırladığı ilk mikro kitap var: “Life’s Lil Pleasures

Sanatçının diğer mikro kitapları da en az bunlar kadar ilgi çekici ve eğlenceli: Dünya tarihindeki büyük olayları ele aldığı “The Mini Book of Major Events”, küçücük deftere büyük anlamları olan kelimeleri sığdırdığı “Big Words” ve içinde tahılların isimlerinin ve illüstrasyonlarının olduğu “A Field Guide To Cereal”.

Görsel; artandsuchevan