Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Köpeklerin Kuyruk Sallayışlarını Müziğe Dönüştüren Orkestra

Köpeklerin Kuyruk Sallayışlarını Müziğe Dönüştüren Orkestra

Köpeklerin duyguları hakkında ipuçları verdiği bilimsel olarak da kanıtlanan kuyruk sallama hareketleri bu kez Pedigree Tail Orchestra tarafından müziğe dönüştürülüyor.

Sevimli mi sevimli köpeklerin orkestra şefi görevini üstlendikleri bir klasik müzik konseri dinlemek nasıl olurdu? İşte köpek maması üreticisi Pedigree US, bu kalpleri eriten ve bir o kadar da çılgın fikri, Tail Orchestra (Kuyruk Orkestrası) deneyiyle gerçeğe dönüştürüyor.

Daha Çok Ödül Maması = Daha Coşkulu Bir Müzik

Polonya Radyosu Orkestrası ile gerçekleştirilen ve canlı olarak kaydedilen deneyin mantığı ise aslında çok basit: Deneyde uzmanlar, köpeklere çeşitli atıştırmalıklar sunuyor ve bu farklı gıdaların, onlarda yarattığı farklı kuyruk sallama paternlerini gözlemliyor. En sonunda da bu paterni müzik olarak kaydetmeyi amaçlıyor. Deney sırasında köpeklere peynir, brokoli gibi insan gıdaları sunulduğunda çok da az sallanan kuyrukları, önlerine konulan Pedigree Dentastix ödül mamalarını görünce adeta coşuyor ve ortaya yüksek frekanslı bir kuyruk sallama paterni çıkıyor.

Hatta orkestra bu neşeli kuyruk sallamaların iniş ve çıkışlarını farklı şekillerde yorumluyor. Orkestranın keman sanatçısı Kamila “Köpekler kuyruğunu aşağı sarkıttığı zaman daha yavaş ve yumuşak şekilde çalalım” diyerek ortaya çıkacak eserin daha da ilginç olmasını sağlıyor.

BBDO New York imzası taşıyan bu yaratıcı işin her bir tıklama / izlenme gelirinin Pedigree US tarafından, ABD’nin çeşitli eyaletlerindeki barınaklara bağışlanması ve bu sayede daha fazla barınak hayvanının sahiplendirilebilmesi hedefleniyor.

Birbirinden sevimli köpeklerin mimarı olduğu Tail Orchestra deneyinin tam albüm halini Spotify üzerinden dinlemek de mümkün 🙂

 

Görsel: Pedigree US Youtube