Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çocukların Oyun Sürelerindeki Azalmaya Karşı Oreo Oyuncakları

Çocukların Oyun Sürelerindeki Azalmaya Karşı Oreo Oyuncakları

Oreo, dünya genelinde oyun süresinin en düşük seviyede olduğu Çin’de “Art of Play” isimli oyuncak serisiyle çocukların yaşamına oyunu yeniden dahil ediyor.

Çin’de çocuklar günde yalnızca bir saat oyun oynayıp eğlenebiliyor. Bu başarı baskısı ve stres altında geçen yaşam biçimi, “996” çalışma kültürünün (haftada altı gün sabah 9.00’dan akşam 21.00’a) ülkenin bir gerçeği olması nedeniyle yetişkinlikte de devam ediyor. Aslında ülke, Tangram ve hatta futbol gibi icatların ortaya çıktığı zengin bir tarihe sahip. Ancak modern yaşamda başarıya yapılan modern vurgu nedeniyle Çin’de oyun zamanı ortadan kaybolan bir eylem haline gelmiş. Çin’deki yeni kampanyasında ülkeye kendi mirasını hatırlatmayı amaçlayan devreye Oreo bu duruma Art of Play isimli siyah-beyaz oyuncaklarla çözüm öneriyor. Marka, kampanya için reklam ajansı Leo Burnett Shanghai ile güçlerini birleştirmiş. Art of Play oyun keyfini geri getirmeye adanmış sürekli bir platform olacak.

Oreo: “5.000 yıllık eğlence neden unutuldu? Daha dengeli ve sürdürülebilir bir yaşam tarzını nasıl yaratabiliriz?”

Oreo, serideki üç ikonik Çin oyuncağını yeniden tasarlaması için oyuncak tasarımcısı Lao Wang ile çalışmış. Bu oyuncaklar; Luban Kilidi (2.500 yıl öncesine dayanan akıllara durgunluk veren bir bulmaca), Kong Zhu (kökleri 1.800 ila 1.900 yıl öncesine uzanan bir topaç) ve Tangram ( 1000 yılı aşkın geometrik diseksiyon bulmacası). Marka aynı zamanda mesajını Şangay’ın metro sisteminin kalbine de taşımış ve burada 1000 yıllık ünlü bir sanat eserini farklı bir yaklaşımla yeniden yaratmış. Bu yerleştirme ile izleyenleri “5000 yıllık eğlence neden unutuldu? Daha dengeli ve sürdürülebilir bir yaşam tarzını nasıl yaratabiliriz?” soruları hakkında düşünmeye devam ediyor.

“Modern Çin, dünyaya ciddi bir hiper-rekabet gücü, teknolojik yenilik ve son derece hızlı üretim becerisi imajı veriyor. Kültürün daha ferah ve iyimser tarafı sıklıkla unutuluyor,” diyor Publicis Groupe APAC’ın kreatif sorumlusu Natalie Lam. “Yine de oyun, 5.000 yılı aşkın süredir var olan, derinlere kök salmış bir gerçek. Klasik Çin sanatına bakarsanız, insanların çok imrenilecek rahat yaşamlar sürdüklerini görürsünüz; her zaman enstrüman çalıyorlar, ayı izlemenin ve doğanın tadını çıkarıyorlar, balık tutuyorlar veya oyun oynuyorlar. Bu dengenin bir kısmını stresli modern hayata geri getirmek istedik.”

Oreo “Stay Playful” sloganını, tarihi oyuncakları yeniden yaratarak taçlandırıyor

Oreo’nun imzası olan siyah beyaz renklerde yeniden tasarlanan bu klasik oyuncaklar, çocuklarda yaratıcılığı teşvik etmeyi amaçlıyor. Ayrıca ebeveynlere ve eğitimcilere hayal gücünü geliştirmenin akademik odaklanma kadar önemli olduğunu hatırlatıyor.

Mondelez Çin’in pazarlama ve büyümeden sorumlu başkan yardımcısı Grace Zhu, “Çin, dünyaya masa oyunlarını, futbolu ve iskambil kağıtlarını getiren ülke ama bu günlerde nasıl oynanacağını unuttuk” diyor. “Oreo’nun vizyonu ‘Oyuncu Kalın’ (Stay Playful) sloganında saklı. Dünyanın en eğlenceli kurabiyesi olarak misyonumuz günlük yaşamda eğlencenin kilidini açmak. Oyuncakları aracımız olarak kullanarak Çin’i eğlenceli geçmişiyle yeniden buluşturuyor ve çocuklar için daha dengeli bir dünya yaratma konusunda bir tartışma başlatıyoruz.”

Oreo’nun yeniden tasarladığı tarihi oyuncaklar, kurabiye paketleriyle birlikte Tmall’da sınırlı sayıda sunulmuş. Şirket ayrıca Çin’deki okullara Art of Play oyuncakları bağışlayarak öğretmenleri oyun oynamayı günlük rutinlerine dahil etmeye teşvik etmiş.

Görsel: Oreo