Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kolektifli Komşularımız: adXclusive

Kolektifli Komşularımız: adXclusive

Kolektif House'daki komşularımızı tanıyoruz.

Bildiğiniz gibi biz de bir süredir hazır ofisi anlayışının Türkiye’deki en yeni temsilcilerinden Kolektif House’dayız. Farklı disiplinlerde üretim yapan Kolektifli komşularımızı tanıdığımız serimizin yeni bölümünde reklam ajansı adXclusive ve kurucusu Zeynep Özenç Göçer ile birlikteyiz.

adXclusive’i Facebook, Instagram, Twitter ve LinkedIn‘den takip edebilirsiniz.

Kuruluş hikayenizi anlatır mısın? Emekleme döneminde yaşadığınız zorluklar nelerdi?

Zeynep: 2008 yılından beri dijital pazarlama sektöründeyim. 2014 yılında adXclusive’in kuruluşundan evvel 2 farklı dijital ajansta profesyonel olarak görev yaptım. Bu süreçte reklamverenlerin kendilerine yakın duracak, dürüst ve şeffaf olacak, kendi içlerinde bir ekip gibi hareket edecek, sağ kolu olacak nitelikte ve yaklaşımda ajanslara ihtiyaçları olduklarını gördüm. Ve bu yaklaşımda olan bir ajans piyasada maalesef yoktu. Dijital sektöre girmeden evvel ki 9 yıllık kurumsal deneyimim ile dijital sektörde ajans deneyimimi harmanlayabileceğim ve ihtiyaç duyulan hizmeti verebileceğimiz bir ajans kurmanın iyi bir fikir olduğunu düşündüm ve Kasım 2013’de ajansımızı kurduk.

Bugün geldiğiniz noktaya ulaşırken geçtiğiniz en önemli aşamalar, atladığınız temel basamaklar nelerdi?

Zeynep: Yaptığımız iş çok değerli ve know how gerektiren bir iş olmasına rağmen bazen bunu karşı tarafa aktarmak oldukça güç oluyor. Biz kurulduğumuzdan bu yana hizmet verdiğimiz marka ekiplerine bizi; dijital performans pazarlama konusunda danışmanları ve problem çözücü takım arkadaşı olarak konumlandırmaları gerektiğini, kendilerine yönelik davranış ve yaklaşımımızla göstermeyi zor da olsa başardık. Karşılıklı güven ve samimiyet unsurunu ön planda tutarak yolumuza devam ediyoruz.

Kolektifi ilk nereden duydunuz?

Zeynep: Benim şahsen Kolektif ile ilgili Levent şubesi açılana kadar hiç bir bilgim yoktu taa ki sektörden bir arkadaşım geçen Temmuz 2016’da mutlaka gidip görmem gerektiğini söyleyene kadar. Hemen akabinde geldim, gördüm, Toygun ile konuştum, ortaklarla tanıştım. Geri dönük olarak o an bulunduğumuz villanın maliyetlerini çıkartıp fizibilite yaptım ve gördüm ki eğer Kolektif’e taşınırsak her şeyden önemlisi öncelikle ben şahsen minimum %20 zamanımı alan ofis idaresi ile ilgili konuları Kolektif’e teslim edebilirim. Buna ek olarak aynı maliyetlerle Kolektif’te sınıf atlayacağımızı ve ekip arkadaşlarıma aradıkları sosyalleşme imkanını sağlayabileceğimizi çok net anladım. Hiç tereddüt etmeden el sıkıştık ve çok kısa sürede taşındık.

Ne zamandır Kolektiflisiniz?

Zeynep: Ağustos 2016’dan beri, yani 10 aydır Kolektifliyiz. Ve gitmemizi gerektiren özel bir durum olmadığı sürece uzun yıllar burada kalmayı planlıyoruz. Hem aldığımız hizmet, hem bulunduğu konum itibari ile bizim gibi bir ajansın tam ihtiyacı olan yerdeyiz. 🙂

adXclusive’in gelişiminde ve şu anki çalışma dinamiklerinde Kolektif’in yeni ve yaratıcı ofis anlayışının size ne gibi faydaları oldu?

Zeynep: adXclusive 10 kişilik bir ekip, ilerleyen dönemde de 15-20 kişiyi bulacak. İşimizin doğası gereği genç bir ekibimiz var. Genç ekip demek; heyecan demek, dinamizm demek, sosyalleşmek , günümüzü takip etmek demek. Kolektif House’un sağladığı çalışma ortamı genç ekipler için biçilmiş kaftan. Motive olan ekip başarı ve mutluluk getirir. Kolektif’in sunduğu kolektif çalışma ve sosyalleşme imkanlarına ek olarak kolektif üyesi olan her şirket ya da birey günümüzün trend konularına hakim ve bu konularda bir şeyler yapmaya çalışıyor. Böylesine trendi yakından takip eden gruplar ile bir arada olmak hem ekibin hem de benim motivasyonumuzu artırırken bir taraftan da ufkumuzu genişletmemize olanak sağlıyor. Teşekkürler Kolektif ekibi. 🙂

adXclusive’in bu yıl içinde hedefleri neler?

Zeynep: adXclusive kurulduğundan beri her yıl 2 katı kadar büyüdü. Her yıl hem müşteri portfoyünü büyütmeyi hem de müşteri iş hacmini büyütmeyi başardı. Bu yıl hedefi tabii ki büyümek ama büyürken iş kalitesinden ödün vermeden hatta iş ve hizmet kalitesini daha da yukarı taşıyarak, diğer ajanslardan daha da farklılaşarak büyümek. Farklı sektörlerde reklamverenler ile çalışma imkanı yaratmak. Tabii bu ancak eğitim seviyesi ve ajansa bağlılığı yüksek bir ekip ile mümkün. adXclusive bugün ulaştığı noktaya; bünyesinde çalışan ekip elemanlarının kalitesi ve özverili çalışması sonucunda ulaştı. Hepsine burdan gönülden teşekkür ediyorum. Daha birlikte yapacak çok güzel işlerimiz var. 🙂

Türkiye’de adXclusive’in yaptığı işi yapmanın zorlukları ve kolaylıkları var mı? Neler?

Zeynep: Biz hem büyük hem de orta ölçekli markaları bünyesinde barındıran butik bir ajans olarak konumlandırdık kendimizi. Müşterilerimize karşı şeffaf olmayı prensip edinmiş, dijital pazarlama anlamında her türlü ihtiyaçlarını tüm detayları ile karşılamaya odaklanmış bir ajansız. Sektördeki diğer ajanslardan bu anlamda oldukça farklıyız.

Bizim ajans olarak karşılaştığımız en büyük zorluk; TV yatırımı yüksek olan büyük markalarımızın dijital yatırımlarını offline/online reklam yatırımını beraber yöneten diğer büyük ajanslardan ayrı tutmalarını, dijital performans yatırımlarını tamamen ayrı değerlendirmeye devam etmelerini sağlamak oluyor. Yaptığımız işin kalitesi, yüksek performansımız ve sonuçları detaylı raporluyor olmamız; bizi istediğimiz sonuca ulaştırıyor, pazardaki zorlukları; avantaja dönüştürmemizi sağlıyor.

Görsel: adXclusive