Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kolektif Explore: Trivago, Kolay Randevu, Webnak

Kolektif Explore: Trivago, Kolay Randevu, Webnak

Yerel fikirlerin keşif sahnesi Kolektif Explore'un 5 Mayıs'taki konuğu Trivago CEO'su ve eş kurucusu Rolf Schrömgens, Kolay Randevu, Webnak oldu.

Yerel fikirlerin, yaratıcı bireylerin ve girişimcilerin bir araya gelerek tecrübelerini paylaştığı etkinlik serisi Kolektif Explore’un sonuncusu 5 Mayıs’ta Kolektif House Sanayi’de gerçekleşti. Trivago CEO’su ve eş kurucusu Rolf Schrömgens ile başlayan etkinlik yeni nesil girişimlerden Kolay Randevu ve Webnak ile devam etti.

2005’te kurulan ve Dünyanın en büyük arama motoru iddiasıyla faaliyet gösteren Trivago’nun eş kurucularından Rolf Schrömgens, Trivago‘nun kuruluş hikayesini, yaşadıkları zorlukları, yatırım alma aşamalarını paylaştı. Girişimcilik ekosisteminin günümüzdeki kadar gelişmediği 2000’li yılların başını ve kariyer adımlarını paylaşarak kurdukları şirketin gelişimindeki püf noktaları paylaştı.

Kolay Randevu‘nun eş kurucusu Uğur Çivi; berber, kuaför, güzellik salonu gibi ihtiyaçları karşılamak üzere kurulmuş mobil ve masaüstü üzerinde hizmet veren bir girişim. Saç kesimi veya makyaj gibi standartlaşabilen işlemlerin yanı sıra gelin başı gibi kişiye özel ve daha seçici davranılan konularda da teklif toplama ve karar alma yöntemini kullanarak kullanıcılarına özgürlük tanıyor.

Webnak‘ın genel yöneticisi Volkan Özkan, kurdukları karlı, hızlı ve güvenilir taşımacılık ağının gelişimini paylaştı. Kamyoncularla firmaları buluşturan girişim Webnak, Türkiye’deki lojistik pazarının büyüklüğünden faydalanarak yük taşıyan kamyoncuların yük bulma ve iletişim yeteneğini hızlandırdığı için tercih ediliyor. Böylece lojistik alanda yük taşımak isteyenlerle ulaşım ihtiyacı olanları uygun ve güvenilir bir tabanda buluşturuyor.

Kolektif House’u Facebook, Instagram, YouTube ve Twitter‘dan takip edebilirsiniz.

Görsel; Kolektif House