Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kocaayak’ın Vegan Ayı Meydan Okuması

Kocaayak’ın Vegan Ayı Meydan Okuması

Vegan olma konusunda insanları bilgilendiren ve beslenme şekillerini değiştirmeye davet eden Veganuary, animasyon filmi ile herkesi Ocak ayında bitki bazlı beslenmeye davet ediyor.

YouGov tarafından yapılan bir ankete göre İngiltere’de vatandaşların yüzde 34’ü bitki bazlı beslenmeyi denemeyi planlıyor. Ülkedeki vegan veya vejetaryen oranının toplam nüfusun yüzde 8’ini oluştururken bu oran son iki buçuk yılda yüzde 300’lük bir artış göstermiş durumda. ABD’de gerçekleştirilen bir anket ise katılımcıların yaklaşık üçte birinin yeni yılla birlikte daha fazla bitki bazlı beslenmeyi hedeflediklerini ortaya çıkarıyor. 2022’yi bu amaçla bir değişim yılı olarak konumlandıran Veganuary, İngiltere genelinde yayınladığı kampanyasıyla gezegene yardım etmek ve kendine daha iyi bakmak için insanları vegan olmaya davet ediyor.

Veganuary, “vegan” ve “january” kelimelerinin bir araya getirilmesiyle oluşturulmuş Birleşik Krallık merkezli bir kuruluş. 2014 yılından bu yana faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu daha fazla insanı gezegene yardım etmek ve kişisel sağlıkları konusunda bilinçlendirmek için çalışıyor.

Beslenme şeklinizi değiştirmek için atacağınız bir adım gezegene yardımcı olabilir

Succession, Six Feet Under, The Green Mile gibi başarılı birçok yapımda yer alan Oscar adayı oyuncu James Cromwell tarafından seslendirilen kısa animasyon filmi, tatlı bir Kocaayak canavarının karbon ayak izini azaltmak için attığı adımları gösteriyor. Ormanda bir başına yaşayan Kocaayak sosyal medyada gördüğü iklim krizi felaketlerini içeren gönderiler nedeniyle kendini dünyadan soyutlamış halde hissediyor. Dünyayın geri kalanıyla bağlantı kurmak ve üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmek isteyen Kocaayak, Veganuary’nin sayesinde beslenme alışkanlığını değiştiriyor.

Kocaayak, gezegeniniz ve kendiniz için bir iyilik yapın Veganuary meydan okumasını katılın, az çabayla büyük fark yaratın diyerek herkesi bitki bazlı beslenmeye davet ediyor. Veganuary’nin ilk sinema kampanası, COP26’nın endüstriyel hayvancılığın küresel iklim krizi konusundaki etkilerine karşı adım atmamasına da gönderme yapıyor. Renkli ve eğlenceli animasyon filmi, Kilogram Animation Studio tarafından hazırlanıyor.

Veganuary, çeşitli tarifler ve ipuçları sunuyor

Bir aylık vegan beslenme meydan okumasını bitirdikten altı ay sonra “veganuary” etkinliğine katılan ve vegan olmayan katılımcıların yüzde 82’sinin hayvansal gıda tüketiminde çarpıcı bir azalma yaşanmış. 2022 yılında şimdiye kadarki en yoğun kayıt dönemi yaşadıklarını paylaşan Veganuary, geçtiğimiz yıl 600 bine yakın kayıt aldığı bilgisini paylaşıyor.

Kolay yemek tarifleri, faydalı tavsiyeler ve beslenme bilgilerinin yer aldığı veganuary.com aynı zamanda bitki bazlı beslenmede küresel topluluğun bir parçası olmak isteyenlerin buluşma noktası oluyor.

Görsel: YouTube