Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kızak Benzeri Elektrikli Kargo Aracı

Kızak Benzeri Elektrikli Kargo Aracı

Polestar tarafından üretilen ve yük taşıma kapasitesi konusunda dikkat çeken üç tekerlekli elektrikli scooter, sürdürülebilir mobiliteye yeni bir yaklaşım getiriyor.

2017 yılında Volvo Cars ve Geely Holding tarafından kurulan Polestar, bağımsız bir İsveç elektrikli araç markası. Kentsel altyapı ve mobilite konusunda yeni fikirler üretmeyi ve hayata geçirmeyi hedefleyen şirket, pandemiyle birlikte değişime uğrayan ulaşım ve alışveriş tercihleri konusuna yoğunlaşıyor ve ortaya mini bir elektrikli taşıma aracını çıkarıyor.

Polestar’ın e-mobilite konusunda yenilikçi bir yaklaşımla ürettiği üç tekerlekli elektrikli kargo scooter’ının adı Re: Move. Elektrikli bir kızağa benzetebileceğimiz bu araç sürdürülebilir mobilite çözümleri arasında yerini alıyor. Pandeminin daha az ses ve çevre kirliliğine doğru yönelttiği şehirlerde bir yandan da çevrim içi alışveriş tercihinin hızla artması Re: Move üretim ve tasarım fikrinin arkasında yatan temel neden oluyor. İnsanların scooter’larında taşıdığı eşyalardan ilham alan ekip bu e-mobilite aracını yük taşımaya daha uygun bir tasarımla birleştirip ortaya yeni bir konsept çıkarıyor.

re: move

Re: Move 275 kilo taşıyabiliyor

Tamamen geri dönüştürülebilir düşük karbonlu alüminyumdan üretilen elektrikli kargo aracının kompakt yapısına rağmen 275 kilogram yük taşıyabileceği söyleniyor. Yüksek ağırlıkların taşınmasına imkan veren bu durum Re: Move’un fark yaratan en büyük özelliği oluyor.

re: move

Re: Move, tasarımcı Konstantin Grcic ve e-mobilite konusunda uzman bir grup mühendis tarafından tasarlanıyor. Bununla birlikte elektrikli scooter’ın üreticileri arasında Afrika’da kaçak avlanmayı önlemeye çalışan koruyucular için sunulan Kalk AP elektrikli motosikletin İsveç merkezli üreticisi CAKE de bulunuyor. Oldukça basit ve sade bir tasarıma sahip araç uzun bir yatay platforma ve dikey bir sürüş gidonuna sahip. Grcic de zaten bu basit, sade ve açık tasarımın işi güzelleştirdiğini düşünüyor. Şimdilik bir konsept ürün olan Re: Move’un 2021’in ikinci yarısından sonra üretilip denenmeye başlaması planlanıyor.

Bu proje ile birlikte Polestar ve diğer üreticiler SXSW 2021’de bir soru-cevap oturumuna da katılacak. E-mobilitenin geleceği konusundaki soruları cevaplayacak.

Görsel: Polestar