Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kişiye Özel Modüler Akıllı Saat: Blocks

Kişiye Özel Modüler Akıllı Saat: Blocks

Akıllı ürünler kullanıcıya kişiselleştirilmiş arayüz sunarken Blocks tüm donanımı kişiselleştirme imkanı sunuyor.

Sahip olduğumuz eşyaları, dünyayı kişiselleştirme hissi insanın içinde yetişen aidiyet ihtiyacının bir yansıması gibi. Bir objeye, teknolojiye veya alana ait hissetmek için kendimizden bir parçayı çıkarıp oraya bırakmamız gerekiyor. Böylece geri geldiğimizde onu bularak daha sıcak bir atmosferle karşılıyoruz kendimizi. Masaüstü görüntüsünden zil sesine kadar teknoloji bu kişiselleştirmeyi temel özellik olarak sunuyor.

Modüler ürünler ise yüzeysel değişimler yerine daha temel ve donanıma da dayanan değişimler ise daha çok LEGO’yu andırıyor. Çünkü her parçaya müdahale edip farklılaştırma özgürlüğüne sahibiz. Erken dönem modüler teknolojiler arasında karşılaştığımız Phoneblocks (Project ARA) sonrasında hayatımıza birçok yeni modüler ürün kitlesel fonlamayla girdi. Parmak büyüklüğündeki akıllı ekran TinyScreen, bozuk para büyüklüğündeki akıllı telefon RePhone Kit, farklı donanım eklemeleri yapabilen telefon kılıfı Nexpaq modüler yaşamın birkaç örneği.

Blocks, akıllı saat alanına nüfuz ederek modüler hayatı bileğe taşıyan bir girişim. Saati temel parça olarak alan ve tüm yapısını üzerine kuran Blocks üzerine takılan her kayış parçası saatin de farklı çalışmasını sağlıyor. Spor yapacağınız zaman aktivite takibi eklentisini, uzun yolculuklarda ilave pil, telefonunuzu yanınıza almak istemediğiniz zamanda ise SIM kart modülüyle kişisel çözümler sunuyor.

Akıllı saatlerin yaptığı temel işlevlerin tamamını yaparken bunun üzerine her modül ile farklı bir değer katıyor. Parmak izi okuyucu, el hareketleri algılayan sensör, stres ölçer, kamera, NFC okuyucu gibi modüller çeşitlilik yelpazesinin sadece bir kısmını oluşturuyor.

Kickstarter üzerinde fonlanmakta olan Blocks, %500 gibi bir oranın üzerinde destek alarak kampanya sürecini tamamlamaya hazırlanıyor.

Görsel; Blocks