Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kariyer.net Video İş Görüşmesi Platformu HR Venue’ye Ortak Oldu

Kariyer.net Video İş Görüşmesi Platformu HR Venue’ye Ortak Oldu

Türkiye'nin ilk video iş görüşmesi platformu HR Venue, Kariyer.Net ortaklığıyla büyüyor.

Geçtiğimiz yıl kuruluşunu heyecanla duyurduğumuz video iş görüşmesi platformu HR Venue geçen zaman içinde büyüdü ve bugün güzel bir ortaklık haberiyle karşımızda.

Kariyer.net, insan kaynakları profesyonelleri ile adayların istedikleri her yerden, yüz yüze olmalarına gerek kalmadan iş görüşmesi yapmasını sağlayan HR Venue’ye ortak oldu. Yayınlanan basın bülteninde, HR Venue’nün Türkiye’nin canlı bağlantı gerektirmeyen ilk dijital video iş görüşmesi platformu olması özellikle vurgulanıyor. Platform, adaylara oturma odalarından bile mülakat yaptırabilme özelliğiyle ve hem firmalara hem de adaylara harcadıkları zaman ve paradan tasarruf ettirmesiyle öne çıkıyor.

HR Venue, kuruluşundan bu yana pek çok değerli kuruluşla yaptığı çalışmalar sonucunda önemli bazı veriye de sahip. Şirketin açıklamalarına göre Türkiye’de son 1,5 yılda 1.080 İK profesyoneli HR Venue’yü kullanarak adaylarını hiç seyahat etmeden, toplantı odası kullanmadan ve randevulaşmadan tanıma imkanı buldu. HR Venue öncesinde 15.785 aday ile 15.785 saatte görüşme yapılırken, yaklaşık 15 dakika süren görüşmeleri izleyerek bu adayları yaklaşık 4.000 saatte değerlendirme fırsatı elde etti. HR Venue’yü aktif olarak kullanan İK profesyonellerinin haricinde HR Venue videolarını izleyen 600’ün üzerindeki yönetici de, masalarından kalkmadan, bazen iki toplantı arasında veya havaalanına giderken video görüşmeleri izleyerek adayları tanıma şansına sahip oldu. HR Venue görüşmesini gerçekleştiren adaylara yönelik yapılan anketin sonuçlarına göre; adayların %73’ü video görüşme deneyimini olumlu değerlendirdiklerini ve %76’sı HR Venue görüşmelerini telefon görüşmesine tercih edeceklerini belirtti.


HR Venue kurucusu ve Genel Müdürü Ümit Oktamış

Bigumigu’nun bu yıl ilk defa yayınladığı iş ilanında ilk mülakatları HR Venue üzerinden gerçekleştirmiş ve video iş görüşmesi deneyiminin tüm kolaylıklarını biz de yaşamış ve adaylarımıza sunabilmiştik. Kuruluşunda yer aldığım bu güzel projenin olgunlaşıp gelişmesini mutlulukla izliyorum.

Görseller: HR Venue