Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
HR Venue

HR Venue

İnsan kaynakları odaklı bir teknoloji şirketi olan HR Venue'nün ilk ürünü dijital iş görüşmesi platformu.

Bigumigu 2012 Faaliyet Raporu haberinde bahsettiğim, geçtiğimiz yıl kuruluşuna destek verdiğimiz iki projeden birisi hayata geçti. Ablam Ümit Oktamış ve yolarkadaşım Mehmet Pişkin’in kurucuları oldukları HR Venue‘de ben de kurucu ve stratejik danışman olarak görev alıyorum.

HR Venue, (www.hrvenue.com)b2b bir start-up girişim. Şirketlerin işe alımlarda, özgeçmiş değerlendirme ve yüzyüze görüşme aşamaları arasına bir aşama daha katarak işe alım sürecini iyileştirmeyi ve şirketlere ciddi bir maliyet avantajı yaratmayı hedefliyor. Bir pozisyona 100 özgeçmiş geldiğini düşünün. Şirket en uygun 10 kişiyi görüşmeye çağırıp tanışmak gibi bir yöntemi uyguluyor olsun. HR Venue sayesinde, son 10 kişiyi belirlemeden önce, eğer kağıt üzerinde uygunlarsa, 50 adayla dijital iş görüşmesi gerçekleştirerek yüzyüze görüşmeye kimi çağıracağını çok daha efektif bir şekilde belirleyebilecek bu şirket.
Sistem canlı değil, talep-anında-yayın mantığıyla çalışıyor. Yani işe başvuran kişi, şirketin kendisine gönderdiği bağlantıyı kullanarak kendisine verilen zaman dilimi içerisinde dilediği an görüşmesini kaydediyor. Şirket de videoları kendi zaman programına göre değerlendirebiliyor. İK sorumlusu videoları şirket içinde ilgili bölüm yöneticileriyle de paylaşabiliyor. Daha ilk kullanımda zaman ve para kazandırıyor HR Venue.
Ümit’in İnsan Kaynakları Zirvesi sırasında TEB Kobi TV’ye verdiği röportajda daha detaylı açıklamalar bulabilirsiniz.
HR Venue’nün logo ve kurumsal kimliği ve tanıtım filmi Icon tarafından yapıldı. İK Zirvesi’ndeki standda oynayan filmlerse Karbonat‘ın elinden çıkma. Icon’daki ve Karbonat’taki tüm ekibe de emekleri için de buradan teşekkür etmek istiyorum.