Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kalça Dostu Bisiklet Selesi

Kalça Dostu Bisiklet Selesi

Sürücünün bacaklarıyla birlikte hareket eden kalça dostu bisiklet selesi vabsRider, sürücülere sıradan selelerin yarattığı rahatsızlıklardan kurtulmayı vadediyor.

Bazı insanlar için selenin neden olduğu rahatsızlık, bisiklet tutkusunun sona ermesine bile neden olabiliyor. ataraxyBSC, kalçaların kendisiyle birlikte hareket etmeyen bir şeye baskı yapması nedeniyle sıradan selelerin rahatsızlık verdiği iddiasında. Bu nedenle de pedal çevirirken kalçalarla birlikte hareket eden VabsRider’ı geliştirmiş.

Avustralyalı mühendis Robin Macan, kalça hareketleriyle uyumlu bir bisiklet selesi fikrini ilk kez 2016 yılında ortaya atmış. Konsepti daha da geliştirmek için endüstriyel tasarımcı Philippe Guichard ile birlikte çalışmış ve ardından pazarlanabilir bir ürün üretmek için Melbourne merkezli Whistle Design Group ile güçlerini birleştirmiş. Artık Macan’ın girişimi ataraxyBSC aracılığıyla piyasaya sunuluyor.

Bölünmüş koltuk tasarımıyla VabsRider

Şirketin internet sitesinde, “Yenilikçi “bölünmüş koltuk tasarımı” koltuğa, kalça eklemleri etrafında sanal bir eksen üzerinde dönerek bacakların bireysel hareketine olanak tanıyor” ifadesine yer verilmiş. Bacaklarla birlikte bağımsız olarak yukarı ve aşağı hareket eden selenin, yükü daha eşit (ve daha az acı verici) olarak dağıttığı açıklanmış.

vabsRider’ın sele borusundaki ayar vidaları, selenin açısının ve genişliğinin ayarlanmasının yanı sıra kombine ileri/geri ve yükseklik ayarlarına da olanak tanıyor.

Fiyatlandırma ve stok durumu hakkında detaylı bilgi olmasa da şuradan e-posta kaydı yaparak veya irtibat formunu doldurarak şirketle iletişime geçmeniz mümkün.

Görsel: ataraxyBSC