Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İzmir’e Özel Font

İzmir’e Özel Font

İzmir'in markalaşması kapsamında İzmir Vakfı tarafından yürütülen süreçte Ahmet Altun 44 yazı tipinden oluşan İzmir Fontu'nu tasarladı.

Bir şehre kimlik kazandıran özellikler arasında havuzlar, çeşmeler, heykeller, cadde ve sokak tabelaları gibi parçalarıyla kent mobilyaları, şehrin meydanları, modern ve antik yapıları yer alır. Kentin dokusunu oluşturan bu özellikler o şehre özgü ayrıntıları ortaya koyar ve bölgeyi bilinir kılar.

Kente özgü bir yazı fontu da şehrin estetik kimliğini şekillendirmede güçlü bir rol oynar. Şehrin imajını dışarıya yansıtır. Yazı karakterleri bir kimlik oluşturmada önemli bir unsurdur ve kendine has tasarımıyla şehrin karakteristik özelliğini yansıtır.

İzmir Fontu kenti dünyaya tanıtacak

İzmir’in markalaşması için adımlar atan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer şehrin kimliğini ve marka değerini üzerinde taşıyan İzmir Fontu’nu tanıttı. İzmir’in kendine has yüzü yazı karakterlerine taşındı. İzmir’in markalaşması çalışmaları kapsamında İzmir Vakfı tarafından yönetilen süreçte fontu Ahmet Altun tasarladı. Grafik, kaligrafi, tipografi alanlarıyla ilgilenen Ahmet Altun’un İzmir Fontu’nun yanı sıra Urfa Fontu gibi başka yazı tipleri de bulunuyor.

Normal, italik stillerinin yanı sıra farklı genişlik seçenekleriyle birlikte toplam 44 yazı tipinden oluşan İzmir Fontu’nda bir de Türkçe italik ampersand bulunuyor. Yazı tipi İzmir’in kültürünü yansıtacak bir şekilde birçok farklı mecrada kullanılabilecek.

Belediye Başkanı Tunç Soyer şehir için görsel kimlik çalışmalarının devam edeceğini bildiriyor. İzmir Fontu sayesinde şehrin tanınırlığının küresel ölçekte artacağını söylüyor.

Soyer’in paylaştığı tanıtım videosunda fontun farklı tipleri yer alıyor. Font, MyFont ve Creative Market üzerinden satın alınıp kullanılabiliyor.

Görsel: Twitter, Ahmet Altun