Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Anthon Berg – İyilik Yapma Sözü Vererek Çikolata Satın Almak

Anthon Berg – İyilik Yapma Sözü Vererek Çikolata Satın Almak

Çikolata sever misiniz? Peki para ödemeden sadece sevdiğiniz kişiye iyilik yapma sözü vererek çikolata satın almak ister miydiniz?

Danimarka'da The Anthon Berg adlı çikolata markası dünyada yeteri kadar iyilik yapılmadığını düşünmüş olacak ki geçtiğimiz ay Kopenak'ta açtığı dükkanda "iyilik yapma sözü" ile çikolata satmaya başladı. Çikolataların üzerinde çeşitli fiyatlar bulunuyor.

"Bir hafta boyunca eşime kahvaltı hazırlayacağım", "kız arkadaşımın araba kullanma yeteneğiyle ilgili eleştiri yapmayacağım" gibi bazı sözler vererek çikolatanızı satın alabiliyorsunuz. Tabi parayla ödeme yapmadığınız için kasanın yerini iPadler almış. Dükkanda bulunan iPadler ile Facebook hesabınıza giriş yapıp fiyat etiketinde yer alan vereceğiniz sözü ilgili kişiyi seçerek paylaşıyorsunuz. Verdiğiniz söz ilgili kişinin ve sizin duvarınızda çıkıyor.

Hem verilen mesaj, hem de mesajın veriliş yöntemi göz önüne alındığında gerçekten çok başarılı bir fikir. Marka mesajının kişilerin sosyal ağları ile yayılması sağlıyor ve oldukça pozitif bir marka algısı yaratılıyor.