Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İyi Bir Komşu Yılbaşınızı Kutlar Mı?

İyi Bir Komşu Yılbaşınızı Kutlar Mı?

Teknoloji markası HP, bizleri eski mahalleleri hatırlatan, özlediğimiz komşulukları göreceğimiz bir temayla yılbaşı kutlamaya çağırıyor.

Çoğu zaman, tatillerin bazıları için ne kadar yalnız olabileceğini göz önünde bulundururuz. Özellikle büyük şehirlerde, en iyi bildiğiniz insanlar, pencerenin hemen dışında gördüğünüz insanlar gibi görünüyor. Şehirde yaşayanlar olarak hayatımızın büyük bir çoğunluğu pencerelerden dışarı bakarak geçiyor. Beton ormanlar diye tabir edilen şehirlere aslında hep bir çerçeve içerisinden bakıyoruz. Pencereden selamlaştığımız komşumuz belki de yılbaşı hediyesi verecek kadar tanıdığımız biridir. Yılbaşı gibi tatillerde özellikle şehirden kaçamayacağımız günlere denk geldiğinde yapacak pek de bir ley kalmıyor bizlere. Ya şehirlere arkadaşlarımızla kapanıyoruz ya da yalnız bir tatil geçiriyoruz. HP de bu içgörüden faydalanarak “Keep Reinventing” kampanyasının içerisinde “Reinvent Giving” isimli tatlı hikayesiyle bizlere iyi komşuların hikayelerini gösteriyor.

Özendiren Mahalle, Özendiren Yılbaşı Sürprizleri

“Reinvent Giving” reklamında genç çizer bir kadın, yaşlı kukla yapan bir adam, kuşları besleyen genç bir adam ve genç kadının selamlaştığı ufaklık bir kız var. Genç kız apartmana baktığında komşuları görüyor ve ufak kıza bir yılbaşı sürpriz hazırlamaya karar veriyor. Genç kadın her daireye bir zarf bırakıyor ve onları özel bir gösteri için aynı saatte balkona ya da cama davet ediyor. Sürpriz ise tüm bu saydığımız kişilerin ufak kıza özel bir yılbaşı gösterisi hazırlamaları. Her bir daireden yaptıklar özelinde sürprize katılmalarını istiyor. Böylelikle ufaklık davetiyede yazan saatte dışarı baktığında karlar yağdığı, kuşların uçtuğu, büyülü bir kukla gösterisi izliyor.

BBDO San Francisco tarafından yapılan reklam pozitif duyguların etrafına örülmüş bir senaryo. Tanıttıkları ürün olan HP Spectre x360’ı reklamın öznesi değil, sürprizi başlatan bir nesne olarak konumluyorlar. Belki böyle komşuluklar günümüzde artık kalmadı ama reklamla dahi olsa insan olduğumuzu hissetmemiz ya da görmemiz güzel. Yılbaşı gibi temalar zaten bizlere iyi hissettirip bir şeyler tüketelim diye değil mi?

BBDO San Francisco reklamı yaparken çıkış noktası olarak millennialların geçmişle bağ kurmasını ve büyülü, eğlenceli bir reklam olmasını almışlar. Zaten millennial sonrası pek komşuculuk nedir bilmiyor olabilirler, dünya onlar büyürken daha bir Gotham’dı.

HP Spectre x360 için yaptığı “Reinvent Giving” reklamı ile bizlere iyi komşuluk dersi veriyor, büyülü yılbaşı reklamları arasındaki yerini alıyor.

Künye:

Reklamveren: HP
Reklam Adı: Reinvent Giving
Reklam ajansı: BBDO San Francisco
Yaratıcı Ofis Şefi: David Lubars, BBDO Worldwide
Yaratıcı Ofis Şefi: Matt Miller, BBDO San Francisco
Yaratıcı Yönetmen: Jakub Szymanski, Alex Stainton
Sanat Öncelikli Yaratıcı Yönetmen: Jason Moussalli
Yazı Öncelikli Yaratıcı Yönetmen: Adam Balogh
Kıdemli Yapımcı: Amanda Moody
Entegre Yapımcılık Başkanı: Louise Doherty
İş İlişkileri Müdürü: Rodney Hameroff
Küresel Kıdemli Yönetici: Audrey Melofchik
Grup Hesap Yöneticisi: Elana Shea
İdari İşler Süpervizörü: Diana Wolff
Hesap Yöneticisi: Nivie Roberts
Stratejik Ofis Şefi: Tim Millar
Kıdemli Planlama Ortağı: David Murray
Planlama ve İletişim Müdürü: Heidi Keel
Prodüksiyon Şirketi: Rattling Stick/LA & UK
Yönetmen: Sara Dunlop
Hat Üretici: Polly Ruskin
VFX Şirketi: The Mill/LA
VFX Süpervizör/Sanatçı: Adam Lambert
VFX Yapımcı: Karina Slater
Müzik Şirketi: Big Foote/NY
Kurgu Şirketi: Lost Planet/LA
Kurgu: Andrea MacArthur, Amanda Perry
Post-Prodüksiyon: Aimée Hinkley
Kıdemli Renkci: Adam Scott
Ses Tasarımcı: Big Foote/NY
Miks Stüdyo: Lime/LA
Ses Miks: Matt Miller

Görsel: Youtube