Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İtalya’daki İlk Starbucks Tüm Görkemiyle Açıldı

İtalya’daki İlk Starbucks Tüm Görkemiyle Açıldı

Milano'da açılan ve şehrin dokusuyla örtüşen Starbucks Reserve Roastery, markanın bu güne kadar açtığı en güzel mağaza olarak tanımlanıyor.

İtalya’da neden Starbucks olmadığı uzun süredir akıllarda olan bir soru. Bazı kesimler olmaması yönünde fikrini belirtirken, bazı kesimler de Starbucks’ın bir kültür olduğunu ve dünyanın her yerinde olmasının da bunun bir parçası olduğunu savunuyor. İtalya’da Starbucks olmaması gayet anlaşılır bir neden İtalyanlar için. Çünkü kendi kahve kültürleri yeterince oturmuş ve Starbucks’tan iyi. Fakat bugün hem İtalya kahve tarihine hem de Starbucks tarihine önemli bir adım atıldı, Starbucks Reserve Roastery Milano’da hizmete başladı.

Tarihe Bir Saygı Duruşu

Starbucks, 6 Eylül 2018 tarihi itibariyle Milano’da açtığı Starbucks Reserve Roastery mağazasını dünyadaki en güzel Starbucks olarak belirtiyor. Ve ayrıca buraya özel yeni kahvesini de duyuruyor; Cordusio’yu. Yeni kahve adını Starbucks’ın açıldığı bölge olan Piazza Cordusio’dan alıyor.

Kahveyi bir içecekten çok deneyim olarak sunacak bu Starbucks Reserve Roastery, girdiğinizde içeri sizi taze çekilmiş kahve kokularıyla karşılayacak. Milano’da açılan bu Roastery, geçmiş kahve kültürlerine saygıda kusur etmiyor ve onu Starbucks’ın yenilikçi ve hızlı tüketime uygun kültürüyle birleştirmeyi hedefliyor.

Bina eski bir İtalyan binası. Böylece Starbucks Reserve Roastery, İtalya’nın dokusundan ayrışmıyor. Hatta şunu dememiz fazla kaçmaz. Starbucks bu binasıyla kendi tacını yaratıyor ve bunu kahvenin merkezine yerleştiriyor. Cam tavanlarla modern dokuyu da yakalayan mimari, İtalyan modasını ve kahve kültürünü yakalayacak renklerle de tasarımını tamamlıyor.

Starbucks Reserve Roastery’de kullanılacak Scolari kahve kavurma makinesi dahi Milano’nun merkezinin sadece birkaç kilometre dışında üretilmiş. Dükkanın sağ tarafında Starbucks’ın ana barı bulunacak. Böylece müşteriler espresso’larını rahatça içebilecek. Kapıdan girince sizi karşılayan barsa ahşap ve Toskana mermerinin birleşiminden oluşuyor. Böylece bu ağır bar, İtalya’daki dükkanın tarihle uyum sağlamasına yardımcı oluyor.

Binanın bir de asma katı var. Bu katta bulunan Arriviamo barında müşteriler yeni kokteyller deneyebilecekler. Baş tasarım sorumlusu Liz Muller, binanın tasarım sürecinde uzun bir zaman zarfında İtalya’yı ve kültürlerini incelediklerini, gelip bu şehri deneyimlediklerini belirtiyor. Uzun bir süre burada yaşayan ekip, böylece bölgeyle uyumlu yaşayan bir bina yapabilmiş.

Açılan yeni Starbucks’ın içerisinde müşteriler ayrıca artırılmış gerçeklik (AR) deneyimi de yaşayabilecekler. Bu deneyimin müşterilerde mobil uygulama kullanım alışkanlığı kazandırmasını da amaçlıyor Starbucks. Mobil uygulama alışkanlığı ile de müşterilerinin kahvelerini ve kokteylerini daha iyi tanıyabileceklerini umuyor. AR deneyiminde ise Starbuck Reserve Roastery binasına telefonun kamerasıyla baktığınızda, Starbucks tarihinin görsel bir sunumunu görebileceksiniz.

Görsel: Starbucks, Facebook