Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İslamik Süper Kahramanlar geliyor!

İslamik Süper Kahramanlar geliyor!

Kuveytli Teshkeel Medya Grubu CEO’su Dr. Naif Al-Mutawa Ağustos 2007’de beş kişilik ekibiyle (Fabian Nicieza, Stuart Moore, Dan Panosian, John McCrea, Sean Parsons) beraber Teshkeel Comics’ten The 99 isimli çizgiroman serisini yayınlamaya başlıyor. Marvel’in süper kahramanları şöyle bir kenara çekilsin şimdilik, artık piyasada İslamik Süper Kahramanlar kol gezmekte!

The 99, Allah’ın 99 isminden alıyor kaynağını; yani Esmaü’l Hüsna‘dan. 99 kahramanımızın her biri Allah’ın 99 isminden birini taşıyor ve onun özelliklerini sergiliyor. Ancak Esmaü’l Hüsna’da El-Azim, El-Hakem, vb. şekillerde verilmiş olan isimlerden “El/Es/Al,vb.” sıfatlar kaldırılıyor ve böylelikle sıfatlar Allah’a ait olmaktan çıkıp insanlara atfedilebilir bir hale getirilerek karakterlere veriliyor. Böylelikle karakterlerin ölümlü, kendi kişisel özelliklerine ve zaaflarına sahip yanları da vurgulanıyor.

Dünya’nın farklı bölgelerinde yaşayan gençlerden ve yetişkinlerden oluşan The 99 karakterlerinin herbiri 99 adet Nur Taşı’ndan (Ahjar Al Noor) birinin etkisi altına giriyor ve kendisinde özel güçler keşfediyor. The 99 kahramanlarının bir araya gelip sorunların üstlerine yürümeleri üzerine de hareket başlıyor. İslam Dünyası’ndan bir araya gelin kardeşler, özetle cihat çağrısına yakın kokular gelmekte…

99 karakterin 50’sini kadınlar, 49’unu erkekler oluşturmaktaymış (kadınların 40 olduğuna dair de rivayetler dönmekte). Kadın karakterlerinse sadece biri burkalıymış. Serinin web sayfasından karakterler incelendiğinde oldukça modern, hatta kısmen dekolteden uzak olsalar da İslam’ın kendi içindeki kurallarıyla çelişecek modernlikte giysiler içerisinde karşımıza çıkıyorlar.

Türk yayınevleri irtibatlarını kurmuş olsalar da henüz yayının telif hakları alınamamış. Türk çizgiroman meraklıları ya Amazon’a başvuracaklar ya da bir müddet daha bekleyecekler. Ancak çoğunluğu çizgiromana burun kıvıran İslam camiasının bakışları bu seriden sonra nasıl değişecek ben bu konularda meraklardayım…