Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Axe – Anarchy is coming!

Axe – Anarchy is coming!

BBH reklam ajansının Axe için hazırladığı “Anarchy is coming!” kampanyasının teaser videosu yılbaşından önce yayımlanmıştı. Asıl kampanyanın ise 10 Ocak’ta başlayacağı söyleniyor.

Kampanyanın ilginç tarafı (pek yeni bir fikir olmasa da), teaser işlevi gören reel çekim videodaki hikâyenin yanında, asıl yaratıcı uygulamanın bir interaktif çizgiroman-video olması. Axe’ın YouTube kanalını ziyaret eden kullanıcılara hikayenin gidişatını seçme şansı sunuluyor:

Çizgiroman-video hikayenin ana kahramanı “Anarchy Girl” karakterinin sarışın Mindie mi yoksa kızıl saçlı Julie mi olacağını seçmek ve olayların geçmesini istediğiniz şehri (ABD) önermek mümkün (benim oyum Julie’ye gitti, zaten kendisi %66 ile açık ara önde şu anda).

Bu arada, Adweek’te kampanyayla ilgili haberdeki eleştirel bakışın da altını çizmek lazım: Birçok ana-akım çizgiromanda kadın karakterlerin abartılı biçimde seksi objeler olarak kullanılmasını hatırlattıktan sonra, çizgiroman endüstrisindeki bu geleneğin Axe’ın yerleşik yaratıcı stratejisi ile birebir uyuştuğuna dikkat çekiyor.

https://www.youtube.com/watch?v=7NN0-AWiv4k

https://www.youtube.com/watch?v=ttnPGpDu3xg