Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Isıyı Elektriğe Dönüştürerek Cihazları Şarj Edebilen Fener

Isıyı Elektriğe Dönüştürerek Cihazları Şarj Edebilen Fener

Tobias Trübenbacher, elektriğe erişim olmayan bölgelerde ve acil durumlarda kullanılmak üzere ısıyı elektriğe dönüştüren IGNIS adlı bir fener tasarladı.

Medeniyetin erişemediği noktalarda veya afet sonrası yaşanan kaosta enerji ihtiyacını karşılayabilecek pek çok çözümle karşılaşıyoruz. Işık üreten şapka Sun Hats, ön ödemeli güneş enerjisi sistemi Kingo ve cihazları şarj edebilen şişme fener PackLite Max bu türden işlerdendi. Tobias Trübenbacher’ın tasarladığı IGNIS de hem doğayla baş başa kaldığımız anlarda hem de acil durumlarda yanımızdan ayırmak istemeyeceğimiz türden bir araç.

Berlin Sanat Üniversitesi’nde ürün tasarımı öğrencisi olan Tobias Trübenbacher, modern enerji hizmetlerine erişemeyen, tamamen elektriksiz yaşayan veya felaket sonrası insani yaşam koşullarını yitiren topluluklara yardımı olacak bir ürün tasarlamayı hedeflemiş. Böylece ısıyı elektriğe dönüştüren, ne zaman ve nerede olursa olsun ışık ve güç sağlayan araç olarak IGNIS ortaya çıkmış.

View this post on Instagram

IGNIS is a power generator producing its own electricity. It puts together the traditional and the future: While being a light based on flames, it uses new cutting-edge technology. Typologically it is still a lantern, an oil lamp with a handle, something that you move, that you bring around, a friendly companion with integrated new technology that offers entirely new opportunities and benefits. It offers a solution of how people all around the world can get access to electric power and light in a sustainable and self-sufficient way. Since there is often no relying on neither public institutions providing people with electricity, nor constant sunshine and stable weather conditions for solar energy, this product functions completely independent from external factors. All you need to power IGNIS is just some small quantities of oil or a little wood stove. #ignis #productdesign #udk #designandsocialcontext #lamp #lampdesign #industrialdesign #designuniversity #inspiration #designproject #productphotography #details #electronicdesign #universityproject #newtechnology #cuttingedgetechnology #energyinnovation #designingthefuture #productsoftomorrow #powergenerator #lightdesign #cuttingedgetechnology #heatsink #peltier #led #semesterproject #udkproductdesign #udkdesign

A post shared by Tobias Trübenbacher (@tobitruebenbacher) on

IGNIS hem jeneratör hem de fener işlevine sahip

Termoelektrik teknolojisiyle çalışan IGNIS’i sıcak bir sobanın, fırının ya da ocağın kenarına yerleştirmek elektrik üretmeye ve etrafı aydınlatmaya başlaması için yeterli. Ayrıca evlerde her zaman bulunabilecek yemeklik yağ ya da alkol gibi sıvılar yakılarak da IGNIS için yeterli ısı kaynağı sağlanabiliyor. IGNIS herhangi bir taşınabilir bir fener değil, aynı zamanda kendi elektriğini üreten bir jeneratör olarak da işlev görüyor. Ürün, her türlü elektronik cihazı şarj edebileceğiniz standart bir USB çıkışına sahip.

Kendi kendine yeten, sürdürülebilir bir enerji çözümü sunan IGNIS, dış koşullardan bağımsız hareket etmeyi sağlıyor. Örneğin güneş enerjisinden faydalanmanın mümkün olmadığı kötü hava koşulları için oldukça ideal.

Tobias Trübenbacher’i internet sitesi, Behance profili ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Vimeo