Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Iron Man’deki El Hareketleriyle Kontrol Arabirimini Elon Musk Gerçek Hayata Taşıdı

Iron Man’deki El Hareketleriyle Kontrol Arabirimini Elon Musk Gerçek Hayata Taşıdı

Egzotik milyarder işadamı Elon Musk, Jarvis'in arayüzünü mevcut teknolojilerle hayata geçirmeyi başardı.

Elon Musk oldukça ilginç bir figür. Çok büyük ve teknolojik projeler peşinde koşmasının yanısıra, popüler kültürde de kült bir ikon olmayı oldukça önemsiyor. Mart ayında SXSW’te izlediğimiz oturumuyla ilgili yazdığım habere bakarak kendi efsanesini yaratma arzusunu daha detaylı görebilirsiniz, ya da Twitter’ı nasıl bir halkla ilişkiler aracı olarak kullandığını şu haberden hatırlayabilirsiniz.

Musk’ın son marifeti, geçtiğimiz günlerde attığı bir tweet oldu. Elle kontrol edilebilen 3 boyutlu bir arabirim geliştirdiklerini ve bu teknolojiyle tasarlanan bir roket parçasının 3 boyutlu metal yazıcı ile üretimini video olarak paylaşacağını açıklayan Musk’a Iron Man serilerinin yönetmeni John Favreau’dan gelen yanıtla bu projenin ilhamının Iron Man’den geldiği kesinleşmiş oldu.
Video sonunda bizim saatimizle dün geceyarısı yayınlandı, arayüz için Leap Motion, Oculus Rift gibi Bigumigu’da daha önce bahsettiğimiz erişimi kolay donanım parçaları ve Siemens NX yazılımı kullanılmış. Titanyum kullanarak baskı yapabilen 3B yazıcı da oldukça ilginç. Fakat bence en önemlisi Elon Musk’ın vermeye çalıştığı mesaj: gerçek hayatta bir Tony Stark varsa o da benim.