Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İnsanlarla Yaratılan Zoetrop

İnsanlarla Yaratılan Zoetrop

Corridor Digital, Google iş birliğiyle hazırladığı "Real-Life HUMAN Zoetrope" adlı video için gerçek insanların hayat verdiği bir zoetrop kurguladı.

Durağan resimleri deviniyormuş gibi gösteren bir aygıt olarak tanımlayabileceğimiz zoetrop, günümüzde yaratıcı bünyelere sık sık ilham veriyor ve yeniden yorumlanıyor. 4-Mation’ın tasarladığı kendin yap 3 boyutlu zoetrop kiti, John Edmark’ın 3B baskı zoetroplardan oluşan hareketli heykel serisi Blooms ve Raymond McCarthy Bergeron’un zoetroplarla basılmış sahneleri birleştirerek yarattığı stop-motion film re÷belief bunun en güzel örneklerindendi. Yine Alexandre Dubosc’un patlamış mısır ve Pac-Man’lerle yarattığı Melting POP isimli absürt pasta da unutulmaz zoetrop çalışmalarından biriydi. Corridor Digital ise Google ile iş birliği yaparak oldukça detaylı kurgu gerektiren bir video hazırladı. Videoyu çekmek içinse gerçek insanlarla yaratılmış bir zoetrop tasarladı.

Gerçek İnsanlarla Yaratılan Zoetrop

Zorlu bir koreografi ve karmaşık bir kurgu

Corridor Digital, YouTube’da yüksek izlenme rakamlarına sahip çok sayıda aksiyon videosuna imza atmış bir grup film yapımcısından oluşuyor. YouTube’da 5 milyonu aşkın abonesi bulunuyor. Ekip, Real-Life HUMAN Zoetrope adlı yeni filmleri için Google ile iş birliği yapmış ve projeyi Chromebook Pro kullanarak gerçekleştirmiş. Chromebook aynı zamanda projenin sponsoru. Videoda herhangi bir görsel efekt kullanılmamış. Karmaşık bir kurgu sürecinin sonunda ortaya çıkan film, 6 dansçının bir oyun parkında dönence üzerinde sahnelediği koreografik hareketlerin birleştirilmesinden oluşuyor. Böylece bir zoetrop kurgusu yaratılmış.

Gerçek İnsanlarla Yaratılan Zoetrop

Bu arada projenin en zorlu işlerinden birini de dansçıların sırtladığını eklemek gerek. Çünkü bedenlerini, duruşlarını ve hareketlerini dönencenin üzerinde mükemmel bir şekilde korumaları gerekmiş.

Aşağıdaki videoda projenin yapım sürecini izleyebilirsiniz. Corridor Digital’ın çalışamalarını ise ekibin Facebook sayfası ve Instagram’ı aracılığıyla takip edebilirsiniz.

Görsel: YouTube