Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Airbnb’nin Devasa Zoetropu Paris Anılarına Hayat Veriyor

Airbnb’nin Devasa Zoetropu Paris Anılarına Hayat Veriyor

Airbnb; üç boyutlu, dev zoetrop ile hazırladığı 60 saniyelik filmde “Diğer Paris"i anlatıyor.

“A Different Paris” (Bir Başka Paris) isimli filmde, Airbnb ile Paris’e yaptığı seyahati anlatan genç bir kadın görüyoruz. Önceki ziyaretlerinden, Paris’i sadece turistik yüzüyle anıtlar, müzeler ve parklardan ibaret sanan genç kadın, Airbnb ve kaldığı evin sahibi sayesinde Paris’in bilinmeyen güzelliklerini tanıdığını anlatıyor. Turistten çok, neredeyse bir “Parizyen” olarak geçirdiği zamanın önemini vurguluyor. Kadın anlatırken, film için özel hazırlanan, el yapımı, 3 boyutlu bir zoetrop, dönerek kadının anılarını gözler önüne seriyor.

Filmde kullanılan 3,8 metre çapında, 1,5 metre yüksekliğindeki yapının hazırlığı ve son haline gelmesi toplam 3 haftayı bulmuş. Zoetropun üzerinde, tahmini 11.256 bölüm ve 1.680 üç boyutlu figür bulunuyor ve bunlar kullanılan teknik sonucu bir süreklilik illüzyonu yaratıyorlar.

Animasyon, TBWA Singapur, Photoplay Film ve model ve minyatür alanında uzman olan Yiiee-Ki-Yay’ın bir araya gelmesiyle gerçekleştirilmiş.

Airbnb, geçtiğimiz yıl da yine bu tatta bir animasyon film hazırlamıştı. Haberi hatırlamak isterseniz, şuraya koyuyorum.

Filmin yapım sürecini anlatan video:

Künye:

Ajans: TBWA/Singapur
Yazar: Elrid Carvalho
Sanat Yönetmeni: Uni Lee
Yapımcılar: Allison Gay, Haydn Evans / Six Toes
Hesap Yönetimi: Mandy Wong, Joyce Wong
Yaratıcı Yönetmen: Gary Steele
Modelleme: Simon Ingerson / Yippeekiyay

Görsel; Youtube