Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İnsan Derisine Dijital Desenler [Video Sanatı]

İnsan Derisine Dijital Desenler [Video Sanatı]

Kouhei Nakama'nın hazırladığı dijital animasyon, insanların da hayvanlar gibi desenleri olabileceğini sorguluyor.

Kurduğumuz medeniyeti ve beton duvarları bir kenara ayırırsak, insan da hayvan da aynı çevrede yaşayıp aynı koşulları paylaşıyor. Bu koşullara karşı canlıların direnç ve tahammül sınırı dahilinde kendi yaşam çözümlerini üretiyorlar. Peki ya beton duvarları yıksak ve doğanın içinde yaşamaya yeniden başlasak? Çalılar arasında saklanarak kamufle olmamız gerekse, karanlıkta derimiz daha mat bir hal alsa ve tüm bu değişimi hayvanlar gibi yaşadığımız ekosistem içerisinde hayatta kalmak için yapsak…

Hayvanların derilerinin üzerindeki her desen, her doku ve renk açıklanabilir gerekçelerle orada. İnsanların da bu tip desenlerle süslendiği bir gerçekliği sorgulayan Kouhei Nakama, DIFFUSION isimli video çalışmasında tamamen bilgisayar ortamında ürettiği grafiklerle insan bedenine desenler ekliyor ve olası sonuçları ucu açık bir dille sorguluyor.

Böyle bir dünyada yaşamayı kimin arzulayacağı konusu biraz meçhulken, bilim kurgu eserlerinde yer alan dünya dışı canlıların bile desen, kabuk, boynuz gibi farklılıkları olduğunu göz önüne alınca “normal” kelimesini altında yatan normları sorgulamak için de bir kapı aralıyoruz kendimize. Sahi, bizim derimiz düz ve desensiz olduğu için mi böyle olmak normal?


Görsel; Vimeo