Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İnsan Boyutundaki Pikachular Pokémonların İntikamını Aldı

İnsan Boyutundaki Pikachular Pokémonların İntikamını Aldı

Pikachu kostümlü bir grup, İsviçre sokaklarındaki Pokémon GO oyuncularını avlamaya çıktı.

Dünyadaki pek çok şehir Pokémon GO avcılarıyla dolup taşarken, yaşadıkları şehri tanıtmak isteyen bir grup turizimci Pikachu kostümüne bürünüp sokaklarda bu defa Pokémon kovalayan insanları avlamaya çıktı. Beyaz bir minibüsle dolaşan ekip, dev bir sapanla Pokémon GO hayranlarının üstüne Pokétopu atıp hem Pokémonların intikamını almaya hem de çektikleri video ile Art Basel festivaliyle ünlü olan İsviçre’nin 3. büyük kenti Basel’i tanıtmaya çalıştı.

“THE REVENGE Pokémon GO” adındaki kamera şakası tadındaki kampanya filminde insan boyutundaki Pikachuların Ren Nehri üzerindeki köprülerde, futbol stadyumu etrafındaki parklarda ya da şehrin muhtelif diğer yerlerindeki yerel halka ve turistlere oldukçu büyük Pokétopları fırlattığı görülüyor. Basel Tourismus tarafından dijital ajans FadeOut’la birlikte hazırlanan kampanya yalnızca 1 günde Facebook sayfasında 63 milyon, YouTube’da ise 697.000 izlenme rakamına ulaştı.

Kampanya filmi, izleyicileri Basel Tourismus’un internet sitesine yönlendiriyor. Sitede ziyaretçilerin Basel’deki Pokédurakları, yerel Pokémon GO festivali ve en iyi Pokémon cupcake’lerini nerede bulabileceklerine dair bilgiler yer alıyor. Basel Tourismus, bu eğlenceli kampanya sayesinde daha fazla genç turistin Basel’i ziyaret edeceğini umuyor.


Görsel: YouTube