Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İlandan İnternete Yönlendirme: Google Goggles

İlandan İnternete Yönlendirme: Google Goggles

QR kod ve Microsoft Tag uygulamalarını basın ilanlarında kullanmak ülkemizde de yaygınlaşmaya başladı. Hatta LOG Dergisi, Microsoft Tag uygulamasını dünyada yayıncılıkta kullanan ilk marka oldu. Bigumigu olarak bizim de QR kodu bir kitapla birlikte kullanıp içeriği zenginleştirme projemiz olmuştu.

Şu anda ABD'de yeni bir yöntem yaygınlaşmaya başladı. İlanlarda çeşitli kod kullanımı da bir yandan devam ederken, Google Goggles ikonu da yeni bir yöntem olarak görülüyor artık. Goggles, Google'ın Android ve iOS telefonlar için hazırladığı Google mobil uygulamasının içinde yer alan bir özellik. Arama kutusunun yanındaki fotoğraf makinesi ikonuna bastığınızda, telefonun kamerasıyla görüntülediğiniz sabit imajları arayabiliyor Google.

İlanda Goggles kullanmanın avantajı, ilanın kendisini bir kod haline getirdiği için köşeye bucağa ayrıca bir eciş bücüş grafik leke koyulmasına gerek kalmaması.

Tabii bir başka önemli avantaj da erişim: Mobil cihazından ilanla etkileşime geçerek verdiğimiz URL'ye gitmesini istediğimiz tüketicinin telefonunda QR kod ya da Microsoft Tag okuyucu uygulamalarının önceden yüklü olma olasılığı sanırım Google mobil uygulamasının yüklü olma olasılığıyla karşılaştırıldığında düşük kalacaktır. Böylece Google Goggles kullanan bir marka, hedef kitlesini ilanla etkileşime geçirebilmek için bir basamak az işlem yaptırmış olabilecek (1-uygulama indir, 2-kodu okut, 3-siteye git yerine 1-ilanı okut, 2-siteye git).

Aşağıdaki örnekleri Wired'ın Temmuz ve Ağustos sayılarından (ABD baskısı) aldım. Kapak görseli buradan.