Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dergilerdeki Kadınların Makyajsız Halini Merak Edenler için Beklenmedik Gerçekler

Dergilerdeki Kadınların Makyajsız Halini Merak Edenler için Beklenmedik Gerçekler

Kadın ve çocuk hakları savunucusu bir organizasyon olan La Casa del Encuentro, kadınları maruz kaldıkları şiddete karşı sessiz olmamaya davet ediyor.

La Casa del Encuentro’nun VML Arjantin ile birlikte hazırladığı kampanya “Fake Up”, ilk bakışta sıradan bir kozmetik reklamını andırıyor. İlandaki makyajlı kadının yanında küçük bir yazı var: “Modeli makyajsız görmek ister misiniz?” Kampanya, İşte bu tüm kadınları tavlayacak soru üzerinden binlerce kadına ulaşmayı hedeflemiş.

Aile içi şiddete dikkat çeken kampanya aynı zamanda dört duvar arasında yaşadıklarını kimseyle paylaşamayan kadınları da yardım almaları konusunda yüreklendiriyor.

İlandaki makyajlı kadın fotoğrafını akıllı telefonlarıyla tarayanlar, karşılarında gerçek bir şiddet mağduru olan Victoria Montenegro’nun dayaktan şişmiş, morluklar içindeki yüzünü buluyorlar. Montenegro’nun, kadınları sessiz kalmamaya davet eden konuşması bitince, ihtiyacı olan kadınlar çıkan telefon numarasıyla direkt olarak yardım almaya yönlendiriliyorlar.

Kampanya süresince organizasyona yapılan yardım telefonlarının %320 arttığını düşürsek, bir kadının “makyajsız hali”ni merak ettirerek ağına düşüren kampanya oldukça başarılı olmuş.

Künye:

Ajans: VML, Arjantin
Üst Yaratıcı Yönetmen: Nacho Coste
Baş Yaratıcı Yönetmen: Pancho Esposito
Yaratıcı Yönetmenler: Franco Echevarria, Patricio Kodalle
Yaratıcılar: Cristina Márquez Albés, Elena Dominguez Barcia, Juan Marino, Cheko Jovanovich, Juan Manuel Fombella, Mariano Lampacrescia, Ezequiel Miguelón
Sanat Yönetmeni: Juan Sebastián Lagos
Fotoğrafçı: Tatu García
Yapım Ekibi: Claudio Layer, Fatima Ocampo, Gustavo Fernandez, Florencia Bertolini

Görsel; Youtube