Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
IKEA’dan İlişki Sorunlarınıza Kalıcı Çözümler

IKEA’dan İlişki Sorunlarınıza Kalıcı Çözümler

IKEA, yeni kampanyasında Google'da en çok arama yapılan sorunları, o sorunlara çözüm sunan IKEA ürünleriyle eşleştiriyor ve ürünlerine bu sorunların ismini veriyor.

IKEA’nın yeni stratejisi “Where Life Happens” IKEA’yı insanların hayatının, ilişkilerinin tam ortasına koyuyor. İsveçli reklam ajansı Åkestam Holst bu strateji doğrulutusunda farklı aile sorunlarını gündeme getirdi, ergen kızla babası, yaşlı karı-kocalar, boşananlar… Dramatik bir tarzı olan bu reklamlardan sonra aynı strateji daha esprili bir işle gündemde: Retail Therapy.

Alışveriş terapisi olarak çevirebileceğimiz bu kampanyada, İsveç Google’ına en çok sorulan sorular ve sorunlar bulunmuş. Bu sorular, SEO yardımıyla IKEA ürünleriyle eşleştirilmiş, hatta o ürüne o sorunun adı verilmiş. Google’da sorununuzu yazdığınızda IKEA’nın ilgili ürünün reklamıyla karşılaşıyorsunuz. Yönlendirildiğiniz Retail Therapy sitesinde de ürünler yeni isimleriyle yer alıyor.

Ürünler bazen sorunun doğrudan çözümünü, bazen de soruna farklı ve mizahi bir yaklaşım sunabiliyor. Örneğin, “Babamın hayvan alerjisi var” yazdığınızda karşınıza tüylü bir köpek çıkarken, “Ergen oğlumla başa çıkamıyorum” sorununa çözüm bir valiz olabiliyor. “Abimle bağımız yok” konusuna IKEA çözümü bağlantı kablosu. IKEA; kavga eden kardeşlere masa separatörü, kız arkadaşını geri isteyene hediye paketi süsü, yerinde oturamayana sallanan sandalye, çocuklarına söz geçiremeyene tef, bir erkeği reddetmek isteyene sarımsak ezici gibi çözümler -pardon, ürünler- sunuyor.

Kampanya, sorunlarınıza çözüm bulmayı, bulamasa da en azından sizi güldürmeyi hedeflerken IKEA’nın günlük yaşamın bir parçası olduğunun, ilhamını gerçek hayattan aldığının da altını çiziyor. Dolayısıyla, horlayan kocadan bilgisayar başından kalkmayan çocuğunuza…ihtiyacınız her ne olursa olsun aradığınızı IKEA’da bulabileceğinizi söylüyor. Kampanya geçtiğimiz hafta İsveç’te yayına girmiş, Türkiye versiyonunu da görmeyi isteriz!

Künye:
Reklam Ajansı: Åkestam Holst
Reklamveren: Ikea
Yaratıcı Yönetmen: Magnus Jakobsson
Sanat Yönetmeni: Caroline Andersson
Reklam Yazarı: Felicia Jensen
Dijital Yapımcı: Alex Picha
Dijital Strateji: Anna Lundeborg
Planlama: Karl Andersson
Proje Yöneticisi: Kjell Mansson
Yapım Müdürü: Mimmi Morén
Web Geliştirici: Kalle Peterz

Görsel: IKEA Retail Therapy