Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ikea’yı Bir Mağazadan Diğerine Yerlilerin Yardımıyla Taşımak

Ikea’yı Bir Mağazadan Diğerine Yerlilerin Yardımıyla Taşımak

Ikea Bergen mağazasını yeni lokasyonuna yerliler arasında işbölümü yaparak taşıyor.

Ikea Norveç Bergen’de bir öncekinden yalnızca 300 metre uzaklıkta olan yeni ve daha modern bir mağazaya taşınıyor, bu haberi de yerliler için en dikkat çekici hale getirmeyi istiyor. Verdiği kararı da açıkhava reklamları, banner’lar, sosyal medya girileri ve basın ilanlarıyla destekliyor. Ikea’nın yapacağı şey mağazayı Bergen’in yerlilerine taşıtmak.

İnternet sitesinden dileyenlerin ne işte çalışarak yardım edebileceğini duyuran Ikea’nın sunduğu seçenekler arasında açılış konuşmasını yapmak, girişteki ilk ağacı dikmek, oyun odasındaki milyonlarca plastik topu yeni çocuk oyun odasına yeniden yerleştirmek bile var. Markanın başta belirlediğinin ötesine giden projeye gönüllü olarak ekstrem sporcular, dansçılar, müzisyenler de katılmış, hatta Norveç’in en ünlü hiphopçusu da. Onu havaalanından getirenler olmuş, sanatçı da açılışta performans sergilemiş.
Bergenlilerin %20’si o gün Ikea’yı bir mağazadan diğerine taşımış ve açılışta bulunmuş. Bu da Ikea mağazaları içindeki en çok katılım alan mağaza açılışı olmuş. Çok tatlı proje.