Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
IKEA Ürün İsimlerinin Arkasındaki Büyüleyici Mekanlar

IKEA Ürün İsimlerinin Arkasındaki Büyüleyici Mekanlar

Visit Sweden, İsveç’in büyüleyici yerlerini tanıtmak için IKEA’nın ürünlerine verdiği isimlerin aslında nereler olduğuna dikkat çekiyor.

İsveççe bilmeyenler ya da IKEA ürünlerinin isimlerinin neye göre verildiğinden haberi olmayanlar için Bolmen, Skärhamn, Järvfjället, Kallax, Toftan gibi kelimeler kanepe, sehpa, koltuk, kitaplık, tuvalet fırçasından çok daha fazlasını ifade etmiyor. Ancak tabii ki işin aslı öyle değil.

İsveç’in ulusal turizm organizasyonu ve iletişim şirketi Visit Sweden tarafından yayınlanan Discover the Originals kampanyası bu isimlerin gerçekte nerelerin adları olduğuna dikkat çekerek İsveç’in doğal güzelliklerine vurgu yapıyor.

Bolmen sadece IKEA’nın klozet fırçasının adı değil

Forsman & Bodenfors imzalı kampanya İsveç’i tanıtmanın farklı ve eğlenceli bir yanını buluyor. Bir taraftan da IKEA’ya oldukça haklı bir sitem içeriyor. IKEA, İsveç’in güzel noktalarının adlarına küresel ölçekte bilinirliğe ulaştırırken bu durum aslında bazı zamanlarda çok istenildiği gibi olmuyor. IKEA’nın BOLMEN adını verdiği tuvalet fırçasını ele alalım. Bolmen aslında yürüyüş ve bisiklet yollarıyla çevrili üzerinde kano sürebileceğiniz etrafı yeşilliklerle dolu muhteşem bir göl. Yine de Google’da “bolmen” araması yapıp görsellere tıkladığınızda tek gördüğünüz bir tuvalet fırçası.

Bolmen’in tuvaleti temizleyecek bir eşyadan çok daha fazlası olduğunu göstermek istediklerini söyleyen Visit Sweden kampanya ile dünyanın dört bir yanından herkesi doğal ortamıyla ve tertemiz suyuyla dikkat çeken Bolmen’i görmeye davet ediyor.

bolmen

Discover the Originals, İsveç’in doğal güzellikleriyle öne çıkan 21 mekanını tanıtıyor

Tabii ki sadece Bolmen değil. IKEA’nın oyuncu koltuğuna verdiği isim JÄRVFJÄLLET aslında karla kaplı zirveleriyle büyüleyici bir mekan. Deniz ürünleriyle meşhur Tjörn adasının ismi IKEA’da kapı koluna verilmiş. İsveç’in en güzel göllerinden biri olan Toftan ise IKEA’da bir çöp kutusunun adı.

Visit Sweden’in pazarlama müdürü Nils Persson IKEA’nın İsveç’in güzel yerlerini bir şekilde ünlü yaptığını söylerken şimdi bu isimlerin arkasındaki gerçek lokasyonları görme zamanı olduğunu ifade ediyor. Artık bir BOLMEN tuvalet fırçasını kullandığınızda İsveç’in berrak suyu ve yemyeşil doğasıyla meşhur gölünü düşünebilirsiniz.

Discover the Originals, İsveç’te ziyaret edilebilecek 21 farklı noktayı kapsıyor. Visit Sweden’in internet sitesinde kampanya için açılan sayfada bu mekanların nerede bulunduğuna ve hangi özellikleriyle meşhur oluğuna tek tek değiniliyor. Tabii ki hepsinin yanında adının hangi IKEA ürününe verildiği bilgisine de yer alıyor.

Doğal güzellikler açısından zengin ülkenin bilinirliğini artırmak ve daha fazla turist çekmek amacıyla çeşitli yaratıcı kampanyalar gerçekleştiren Visit Sweden daha önceleri  Swedish Design Museum To Go, Sweden on Airbnb gibi kampanyalar gerçekleştirmişti.

Künye

Müşteri: Visit Sweden
Ajans: Forsman & Bodenfors
Proje Yöneticisi: Niels Extrand
Metin Yazarı: Markus Haglof
Tasarım: Håkan Larsson
Ajans Yapımcısı: Magnus Kennhed
Prodüksiyon Şirketi: BRF
Yönetmen: Torbjorn Martin
İdari Yapımcı: Ricard Ostrom

Görsel: YouTube