Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İçerden Bir Yüz, Alkollü Araç Kullanımı Hakkında Uyarıyor

İçerden Bir Yüz, Alkollü Araç Kullanımı Hakkında Uyarıyor

Trafik kazası sonucu ölüme sebebiyet veren hapisteki bir mahkumun yansıması, alkol aldıktan sonra direksiyon başına geçebilecek potansiyel sürücüleri bar aynasında karşılıyor.

Dikkatsizlik, alkol ve uyuşturucu madde etkisi altındayken araç kullanımından meydana gelen kazaları önlemek için bir araya gelen We Save Lives (WSL) genel trafik kurallarını yerel çapta da uygulanabilir kılmayı amaçlayan kâr amacı gütmeyen, uluslararası bir organizasyon.

WSL, trafik kazasından zarar görenlerin haklarını korumak, sürücüleri alkollü araç kullanımından uzak tutmak ve bu konuda bilinçlendirmek için “Reflections From Inside” ismini taşıyan bir reklam filmi yayınladı.

Resmi rakamlara göre, Amerika’da her gün yaklaşık 30 kişi, alkollü sürücülerin yaptığı kazalar sonucu hayatını kaybediyor. Meydana gelen bu kazaları önlemek üzere harekete geçen WSL; BRAVO Miami, Parana Films, Vapor Post ve Mokoh Music işbirliğiyle yarattığı kampanya ile, sürücüleri alkollüyken direksiyondan uzak durmaları konusunda bilinçlendirmek ve kazazedelere yardım etmek istiyor.

Kampanya için hazırlanan dijital sistem sayesinde, alkollü araç kullandığı sırada ölüme sebebiyet veren
bir trafik kazası sonucu 15 yıla çarptırılan ve 2010 yılından beri Florida hapishanesinde cezasını çekmekte olan hükümlü Kris Caudilla’nın görüntüsü bir bar
tuvaletindeki aynalara yansıtılıyor.

Başından gerçekten böylesine
trajik bir olay geçmiş bir insanın yer alması ise kampanyayı bir hayli güçlendiriyor ve anlamlı kılıyor. Caudilla, reklam filminde “hiç kimse alkollü araç kullanmasın ve hayatlara mal olacak, aileleri parçalayacak trajedilere sebep olmasın” mesajı veriyor.

Künye:

Reklamveren: We Save Lives
Başlık:”Reflections From Inside”
Reklam Ajansı: Bravo Miami
Yetkili Yaratıcı Yönetici: Cladio Lima
Yaratıcı Yönetmen: Federico Hauri
Sanat Yönetmeni: Andres Schiling, Ricardo Lopera
Metin Yazarı: Jason Deja, Andres Curiel-Martinez
Post Prodüksiyon: VaporPost
Music: Mokoh Music

Görsel: YouTube