Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
How Agency Groups Can Help To Create Value in This New Communication World [Kristal Elma 2014]

How Agency Groups Can Help To Create Value in This New Communication World [Kristal Elma 2014]

Dünyanın önde gelen medya ajanslarından Group M, spor ve eğlence sektörüne değer katmanın peşinde.

Dijital her şeyin kalbinde. Bunu hepimiz kabul ediyoruz değil mi? Kabul edenler? Etmeyenler? KABUL EDİLMİŞTİR! İşte tam bu noktada spor ve eğlence gibi gerçekten çılgın atan sektörlere nasıl değer katılabileceğini GroupM EMEA CEO’sunun moderatörlüğünde aradık.

Yaptıkları işlerde pazara değer getirmenin yayıncıların büyük bir risk aldıklarını ve bu sayede de içeriğin değerini yükseltmeye çalışmaları, farkındalıklarının yüksek olduğunu ve dijital dünyanın ne noktaya doğru gittiğini anladıklarını gösteriyor.

Spor ve eğlence sektörü birbiri ile alakasız gibi görünse de gidiş yolu olarak özünde aynı:

  • Değer yaratmak
  • Değer katmak
  • Mevcut ürünleri doğru şekilde satmak
Bu dönemde yayıncılığın çok zor olduğu sık sık konuşuldu. Gelir kaynakları olan reklamların git gide azalması, ajansların bazı hakları satın almasında yeterli paraya sahip olmamaları işi zorlaştıran etkenler başında geliyor.

Yayıncılarla aramızda köprü kurmayı hedefleyen GroupM, bu köprünün izleyiciye fayda sağlaması ve daha çok kişiye ulaşma konusunda önemli rol oynadığı görüşünde. Hatta öyle ki şu cümle ile niyetlerini yeterince belli etmiyorlar mı?

“Taraftar, izleyici, yayıncı, yapımcı… Herkesin ortasında durmak gerek.”

“Peki ya sonra? Gelecek için vizyonları ne?” sorusuna da hemen cevabı yapıştırdılar:

Biz yaratıcılığın ve iş problemlerini çözme konusunun kalbindeyiz. Yatırım yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Dünyada hit olmak istiyoruz. Müşterilerimiz ile çalışıp yeni formatlar yaratıp satacağız. 

Müşteri davranışlarında farklılaşma var. Dijital her şeyin kalbine yerleşti. İçeiğin kalitesini artımak ve hak sahipleri ile doğru markaları biraraya getireceğiz.
Görsel kaynağı: Bigumigu