Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hinge’in Kullanıcıyı Uygulamayı Telefondan Silmeye Teşvik Eden Cesur İşi

Hinge’in Kullanıcıyı Uygulamayı Telefondan Silmeye Teşvik Eden Cesur İşi

Dating uygulaması Hinge, yaygın online flört ve ilişki içgörülerinden yola çıkarak hazırladığı cüretkar açıkhava kampanyasıyla ideal partnerini arayanlara sesleniyor.

Dating pazarında Tinder’ın en önemli rakipleri arasında gösterilen Hinge, flört, networking ve arkadaşlık gibi temaları bir araya getiren sofistike kurgusuyla her geçen gün daha fazla kullanıcıya erişmeye devam ediyor. Bunun yanı sıra marka, hem dijitalde hem de fiziksel mecralarda yayınladığı yaratıcı kampanyalarla daha da görünür hale geliyor. İşte bu yaratıcı işlerden en yenisi de Hinge’in birçok Avrupa kentinin sokaklarını süsleyen açıkhava kampanyası.

‘Aşkım valla app’i sildim telefonumdan’

Hinge’in Avrupa pazarında daha büyük bir pay kapabilmek için yürüttüğü stratejinin bir parçası olan bu OOH işinin radarımıza girmesine sebep olan faktör, ustaca yazılmış metni ve günümüz flört dünyasında sıkça zikredilen ‘Aşkım valla app’i sildim telefonumdan’ klişesine yaptığı tatlı gönderme. Çıkış noktası kullanıcıların sarf edeceği farazi bir ‘Aradığım ilişkiyi bulduğumu anladığımda işte o an Hinge’i telefonumdan sildiğim gündür’ cümlesi olan işin bize göre en dikkat çekici yanı bir mobil uygulamanın, kullanıcı ile bağ kurma yolunda ‘telefondan silmek’ gibi iddialı bir ifadeyi kullanmaktan çekinmemesi. Zaten markanın mottosu da ‘The dating app designed to be deleted” yani “Silinmek için tasarlanan dating uygulaması”

Kampanya kapsamında panoları süsleyen işlerden bazılarının, kolajlarla daha da akılda kalıcı hale getirilen metinleri ise şu şekilde:

‘Bana çiçek ve tuvalet kağıdı ile geldiğin gün bileceğim ki Hinge’i telefonumdan silmem gerek”

‘Köpeğimin arkadasından onun kakalarını toplamak için tereddüt etmeden yürüdüğünde bileceğim ki Hinge’i telefonumdan silmem gerek’

 

‘Saçımı berbat bir hale getirdiğimde bile tamam diyorsan bileceğim ki Hinge’i telefonumdan silmem gerek’

 

Görsel: Linkedin