Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Heykel Gibi Bir Rüzgar Türbini

Heykel Gibi Bir Rüzgar Türbini

Ross Stevens, çiçeklerden ilham alarak tasarladığı rüzgar türbini Power Pot Plant’i biyopolimerler kullanarak 3B baskıyla hayata geçirdi.

Ekolojik çözümler, genellikle estetik yönden pek iddialı olmuyor. Zaten narin gezegenimizin acil çözüm beklediği bir dönemde estetik beklenti de yok. Ancak yine de bazı tasarımcılar ve inovatörler çarpıcı bir çözümü, çarpıcı bir tasarımla yan yana getirmekten geri durmuyor. Örneğin Yael Issacharov’un tasarladığı elektriksiz klima Nave, çok zarif bir dekorasyon unsuru olarak da farkını ortaya koyuyordu. Ross Stevens’ın saksı bitkilerinden ilham aldığı Power Pot Plant isimli rüzgar türbini de bu türden bir iş.

rüzgar türbini

Sürdürülebilir enerji çözümleri, sürdürülebilir tasarımla hayata geçirilebilir

Türbin, çok malzemeli 3B baskının büyük ölçekli ve geri dönüştürülebilir ürünler üretme potansiyelini ortaya koyuyor. Endüstriyel tasarımcı Nicole Hone ile işbirliği içinde geliştirilen Power Pot Plant, çevreyi korurken enerjiyi güvence altına almak için teknolojinin, doğanın ve yenilenebilir kaynakların sorunsuz bir şekilde entegre edilebileceğini gösteriyor. Sürdürülebilir tasarım ilkelerini benimserken aynı zamanda sürdürülebilir enerji çözümlerinin hem estetik açıdan hoş hem de ekolojik açıdan sorumlu olduğu bir geleceğe işaret ediyor.

Power Pot Plant, doğrudan bitkilerden toplanan bir biyopolimer (PLA) kullanılarak üretilmiş. Taşınabilir ve kompakt yapıda. Türbinin kolayca demonte edilebilmesi ve ileride kullanılmak üzere geri dönüştürülebilmesi esas alınmış.

Endüstriyel tasarımcı ve öğretim görevlisi Ross Stevens yeni araştırması, bitkilerden esinlenerek mikro ölçekte yapılan çok malzemeli 3B baskı üzerine. Saksı bitkilerinin taşınabilirliğinden ilham alan türbinin tabanına ağırlık eklemek ve sabitlemek için taş, toprak ve hatta bitkiler gibi yerel kaynaklı malzemeler kullanılabiliyor. Bunlar, türbinin yerinin değiştirilmesi gerektiğinde kolayca çıkarılabilir ve orijinal kaynaklarına geri döndürülebilir. Türbinin taşınmasının ve kurulmasının da oldukça kolay olduğu belirtiliyor. Power Pot Plant’in ekolojik misyonu, yaygınlaşan elektrikli araçları desteklemek için yerel olarak üretilen yenilenebilir enerjiyi artırmaya yönelik daha büyük bir hedefe odaklı.

rüzgar türbini

Görsel: Vimeo