Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dünyanın İlk Uçan Rüzgar Türbini

Dünyanın İlk Uçan Rüzgar Türbini

Yenilenebilir enerjisi ve normalden de düşük maliyetleriyle yepyeni bir teknoloji sunuyor.

Sürdürülebilir dünya modeli için her alanda genişletilmiş çalışmalar bulunuyor. MIT Media Lab dahilinde ve Altaeros Energies tarafından geliştirilen Altaeros Buoyant Airborne Turbine (BAT) rüzgar gücünden enerji üretmek için yeni bir yöntem geliştiriyor. Balon gibi hafif yapısıyla BAT, yüksek irtifada kalarak büyük rüzgarlardan faydalanacak.

2011 yılından bu yana geliştirilmeye devam eden ürün, şu ana kadarki tüm rüzgar türbinlerine oranla daha düşük maliyete sahip. Bireysel kullanımlar için bina çatısında kullanılan ürünler bu segmentin çok dışında kalıyor. Tepelere ve dağ sırtlarına kurulan endüstriyel kullanım öncelikli rüzgar türbinleri ise metal ve iskelet yapısıyla Altaeros BAT’tan daha fazla maliyetle yarı yarıya düşük enerji üretiyor.

Altaeros, rüzgara yönelik yapılan tasarımının yanında internet bağlantısıyla hava durumu kontrolü ve kablosuz ağ genişletici özelliklerine de sahip. Yenilenebilir enerjiyle düşük maliyette güç üretirken internet sayesinde bilgiye ulaşıp onu anlamlandırabiliyor da.

Görsel; Altaeros BAT