Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Herkesin Üç Boyutlu Yazıcısı Olmaya Aday: New Matter

Herkesin Üç Boyutlu Yazıcısı Olmaya Aday: New Matter

Herkes için 3b baskı anlayışıyla yola çıkan New Matter, kullanım kolaylığı ve uygun fiyatı dışında kendi ekosistemini yaratmaya hazırlanıyor.

Üç boyutlu yazıcıların son kullanıcı olarak nitelenen bizlere yönelik türlerinin piyasaya çıkıp hayatlarımızda yaygınlaşarak yer almaları uzun süredir konuşulan konular arasındaydı. Geçtiğimiz yıl bu tür yazıcı örneklerini o zamanlar alternatif olarak niteleyerek derlediğimiz 
haberimizle Nisan ayında bahsettiğimiz ufak tasarımıyla dikkat çeken modüler ve ucuz 3b yazıcı The Micro, bir süredir konu üzerine girişimlerin olduğunu göstermişti.

Bir 3b boyutlu yazıcıdan daha fazlası olarak belirtilen New Matter ise herkes için 3 boyutlu baskı anlayışıyla birlikte konuya bambaşka bir boyut kazandıracak hamlelerde bulunuyor. 

Telefonlarımız üzerinden mesaj atmak, Instagram’a fotoğraf yüklemek bizler için ne kadar kolaysa üç boyutlu modelde bir obje yaratmak ve bunu paylaşmak da bunlar kadar kolay olabilir. Bunu söyleyen bünyesinde bir üç boyutlu yazıcı sistemi, bir tamamlayıcı yazılım, 3b basılabilen tasarımları içeren bir çevrim içi (online) mağaza ile MOD-t 3b yazıcısını barındıran New Matter. 

MOD-t iki eksenli hareket sistemiyle çok az parça kullanarak basılacak katmanı eş zamanlı olarak destekleyip hareket ettirebiliyor Bu da durmadan ve pek masraf da çıkarmadan 3b basım yapabilmeniz demek. Barındırdığı yazılımla da her türlü objeyi basabileceğinizin vaadini veriyor.

Girişimle ilgili belki de en yenilikçi sayılabilecek özellikler arasında sayısız objeyi yükleyip ya da satın alıp üç boyutlu olarak basmanızı sağlayacak çevrim içi mağazası yer alıyor. Burada bulunacak objeler kişinin isteğine göre uyarlanabilen modeller olduğu gibi tasarımcılar ve sanatçılar tarafından yaratılan sınırlı baskıdaki parçalardan da oluşacak. 3b baskıda seçenekleri sınırsızlaştırmanın yanı sıra New Matter, 3b tasarımcıları veya sanatçılarının işlerini belirledikleri fiyata göre satmasına da olanak verecek. 

New Matter bu girişiminde ürün stratejisi ve tasarımı gibi alanlarda çalışan küresel firma 
frog ekibinden de destek almış. 

28 Mayıs’ta Indiegogo’da
kampanyasını duyuran girişim, daha ikinci gününde 375 bin dolar toplama hedefine ulaştı. Yaklaşık bir ay sonra sonlanacak kampanyanın devamındaki gelişmeleri web sitesinden takip edebilirsiniz.