Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
3 Boyutlu Yazıcı Alternatifleri

3 Boyutlu Yazıcı Alternatifleri

Gittikçe popülerleşen son kullanıcı için üretilmiş 3B yazıcı modelleri.

Son kullanıcı için teknolojinin yeni meyvelerinden biri olan 3 boyutlu baskı teknolojileri çok yakında hayatımızda yer almaya başlayacak gibi görünüyor. Konuyla ilgili sergilerde ve ürün satış noktalarında erişim dahilinde olan 3 boyutlu baskılar, 3 boyutlu yazıcıların fiyatlarının iyice düşmesiyle son kullanıcının erişimi dahiline girdiler. Yakında -belki hali hazırda- içimizden birinin evinde 3 boyutlu bir yazıcı bulunuyor bile olabilir. Business Insider‘da 3 boyutlu yazıcılar üzerine bir inceleme yapılmış ve en iyi 3 boyutlu yazıcılar değerlendirilmiş.

9 farklı yazıcının bulunduğu listeye göre giriş seviyesi için ideal olan yazıcı 549 dolarlık fiyatıyla Printrbot LC modeli.

Çok sayıda kullanıcısı ve bu sayede bir komünitesi bulunan bir ürün tercih edecekseniz MakerBot Replicator 2. Ürünün fiyatı ise 2199 dolar.

Kurulu halde kargolanan 1499 dolarlık Afinia H-Series ise Business Insider’a göre kullanım kolaylığı ile bambaşka bir noktada bulunuyor.

Baskı hızına önem verenler için Ultimaker tavsiye ediliyor. Ürünün fiyatı 1575 dolar.

Yeniden kalibre edilme ihtiyacının diğer yazıcılara göre düşük olması sayesinde 1299 dolarlık Cube güvenilirlik ile ön plana çıkıyor.

Listenin en ucuzu ise sadece 399 dolarlık fiyatıyla Printbot Jr. Ürün batarya ile dahi çalışabiliyor.

Mümkün olan en yüksek kaliteyi isteyenlerin Type A Series 1‘a yönelmesi tavsiye ediliyor. Fiyatı 1400 dolar.

Gürültü seviyesinin düşük olmasını isteyenler için ise önerilen yazıcı 1186 dolarlık fiyatıyla Felix 1.0.

Business Insider’ın listesindeki dokuzuncu öneri ise en son teknolojiyi arayan kullanıcılar için. 3299 dolarlık fiyatıyla listenin en pahalı modeli olan Formlabs Form-1, çoğu yazıcı gibi plastiği eritmek yerine sıvı reçineye lazer ışınları göndererek şekillendirme yapıyor. Ayrıca çıktı çözünürlüğü de diğer yazıcılara göre oldukça yüksek. Yazıcı için geçtiğimiz Eylül ayında açılan Kickstarter kampanyasında 1 aylık süreçte hedeflenen 100.000 doların neredeyse 30 katına çıkıldı ve 2.945.000 dolarlık destek yatırımı gerçekleşti.