Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hem Görünmez Kulaklık Hem Çerçeve

Hem Görünmez Kulaklık Hem Çerçeve

Sesi sadece kullanıcıya ileten kişisel hoparlör Focusound, masa üstünde özelleştirilebilir bir dekorasyon objesi olarak da işlev görüyor.

Sesi uzaktan sadece kullanıcıya ileterek bir tür kişisel hoparlör gibi çalışan görünmez kulaklıklar, yavaş yavaş yaşamlarımıza girmeye başladı. Bu teknoloji, kabaca tarif etmek gerekirse sesi Bluetooth’la veri yollar gibi sadece onu duymak isteyen kullanıcının kulağına yolluyor. Geçtiğimiz yıl, Noveto’nun geliştirdiği N1 isimli görünmez kulaklığa yer vermiş, bu teknolojinin çalışma sistemini detaylı olarak aktarmıştık. Bu haberin konusu olan Focusound kendini bir dekorasyon objesi olarak kamufle ederek tasarım açısından işi bir üst seviyeye taşıyor.

Görünmez Kulaklık

Çerçeve rolü yaparak kamufle olmuş bir teknoloji

Focusound yalnızca kullanıcıya özel bir ses bölgesi yaratmak için sesi seçilen herhangi bir yöne yansıtıyor. 360 derece surround ses ve yönlü ses teknolojisine sahip. En dikkat çekici yönlerinden biri de tamamen şeffaf bir tasarımı olması. Kullanıcı isterse sevdiklerinin fotoğraflarını, ajanda sayfalarını veya masa üstünde olmasını istediği diğer şeyleri bu şeffaf alan yerleştirerek ürünü özelleştirilebilir masaüstü dekoru haline getirebiliyor.

Devrim niteliğinde tasarımlar yaratmayı hedefleyen Focusound ekibi, en son ses teknolojisine herkesin erişimini sağlamak isteyen bir grup tasarımcı tarafından kurulmuş. Ekip, 23 Mart’ta Kickstarter kampanyasını başlatmış ve hemen aynı gün hedefledikleri desteği toplamışlar.

Açık ofisler, evden çalışma sistemi ve artan görüntülü görüşme sıklığı kulaklık kullanımını zorunluluk haline getirdi. Sıradan kulaklıklar dış sesleri engellemede etkili olsalar da, bazen dış dünyayla fazlaca bağlantının kesilmesine sebep olabiliyor. Ayrıca uzun süre kulaklık takmak da rahatsız edici olabiliyor. Bu yenilikçi teknoloji, kişisel bir ses alanı yaratarak tüm bu çağdaş sorunlarına çözüm oluyor.

Görünmez Kulaklık

Görünmez Kulaklık

Görsel: Kickstarter