Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Harika Tasarımların Sahibi Remo, Apple Store’daydı

Harika Tasarımların Sahibi Remo, Apple Store’daydı

Yarattığı tasarımlarla Remo markasını kuran 16 yaşındaki otizmli yetenek Remzi Yılmaz’ın katılımıyla, Zorlu Center Apple Store’da keyifli bir etkinlik gerçekleşti.

Remzi Yılmaz… O; bazen bir komşuyu, bazen halasını, bazen rüyasında gördüğü bir örümceği, bazen Shrek gibi çizgi film karakterlerini, bazen bakkalda gördüğü insanları, kapıya gelen satıcıyı, öğretmenini, hayalindeki bir kadını ve hatta bazen siyasileri bile kendine has çizim tekniğiyle resimlerine aktaran çok yetenekli ve özel bir çocuk.

Daha öncesinde tasarımlarına yer verdiğimiz Remzi, geçtiğimiz yıl Remo markasını kurdu. Çizimlerinin yer aldığı ürünleri, 3 farklı dil seçeneği bulunan Remo Design internet sitesinde sergilemeye başlayan Remzi, sitede de bahsedildiği gibi “Bir otist ve bir tasarımcı”.

16 yaşındaki Remzi, otizm gibi az bilinen ve zorluklarla dolu bir yolda yetenekleri ve azmi sayesinde yıldan yıla inanılmaz bir mesafe kat etmiş. Bu zorlu süreç boyunca ona her konuda destek olan, can yoldaşlığı eden ve yeteneklerini keşfetmesine yardımcı olan ailesi sayesinde de, bu gizemli gelişimsel bozukluğun üstesinden daha kolay gelebilmeyi başarmış.

Dünyaya toz pembe bir pencereden bakan bu güzel çocuğun özel olduğu, 2 yaşındayken yakın seslere tepki vermemesiyle anlaşılmış. Eğitim süreci, otizm yeterince bilinmediği için çeşitli toplumsal dışlanmalarla birlikte sık sık okul değiştirilen bir süreci de beraberinde getirmiş. Remzi, ilkokulda kaynaştırma öğrencisi olarak okumak zorunda kalmış. Ancak, bütün bu olumsuzluklara rağmen yılmamış ve ortaokulu, arkadaşlarından ayrılmadan, yaşıtlarıyla birlikte aynı sınıfta bitirmiş.

Remzi’nin çizime olan bu yatkınlığı ise annesi tarafından keşfedilmiş. Küçükken, annesiyle birlikte katıldığı bir partide canı sıkılan Remzi, oyalanmak için eline kalemi kağıdı alıp birtakım çizimler yapmaya başlamış ve böylece kalemi kaldırmadan, düşüncelerini daha rahat ifade edebildiği eskizler ortaya çıkmış.

Zorlu Center’daki Apple Store’da 18 Mayıs’ta gerçekleşen “Remo ve Hayal Gücünden Tasarımlar” etkinliğine Eskişehir Anadolu Üniversitesi Basın Yayın bölümü mezunu ağabeyi Tayfun Yılmaz ve annesiyle birlikte katılmıştı Remzi. Gözleri pırıl pırıl, güler yüzlü ve pozitif çocuk Remzi, orada bulunan herkese neşe saçıyordu. Remzi, yanı başında oturan ağabeyinin çizimleriyle ilgili sorduğu sorulara cevap vererek bizlere Remo markasının ortaya çıkışını anlatmasına yardımcı oldu.

Ağabeyiyle izlediği filmlerden aile bireylerine, evdeki yardımcıları Emine teyzeden, rüyalarına kadar pek çok şeyden esinlenen ve esinlendiklerini resimlerine taşıyan Remzi, Remo markasının yaratıcısı, ağabeyi ise onun en büyük destekçisi ve bu markanın kurucusu.

Remo’nun çizdiği eskizler, aldığı özel eğitimle birlikte son zamanlarda seramikle de buluşmaya başlamış. Seramikten totemler yapan Remzi, çizimlerini seramikle oluşturduğu bu totemlere aktarmaya başlamış.

Bu çizimlerin daha çok insanla buluşmasına karar verilmesi ardından, Remo’ya ait tasarımların üzerinde yer aldığı bardak, kadeh ve kupalar Remo Design sitesindeki çevrimiçi mağazanın yanı sıra İstanbul’da Lunapark, SouqKaraköy, Casette, MutluMikrop ve Ankara’da Cermodern gibi mağazalarda satışa çıkmış.7 Haziran Genel Seçimleri boyunca, televizyonda seyredilen seçim sonuçları sayesinde siyasetten de nasibini fazlasıyla alan Remzi, Kemal Kılıçdaroğlu ve Ahmet Davutoğlu’nu da çizimleri arasına eklemeyi ihmal etmemiş.

Ağabeyinin anlattığına göre, Remzi’nin bir günü köpekleri Guli’ye uyanır uyanmaz mama vermesinin ardından bakkala yaptığı ufak ziyaretiyle başlıyor ve sıkılana ya da uyuyana kadar çizim veya heykel yapmakla geçiyor.

Tayfun, Remzi’nin çizimlerinin cam bardaklara taşınmasının ardından, Remzi’ye evde lezzetli dolmalar hazırlayan yardımcıları Emine teyzenin yer aldığı figürle birlikte, şu an satışta olan ürünlerin arasına el bezi ve mutfak önlüğü gibi yeni ürünler eklemek istediklerini belirtti.

Yaklaşık 1 saat süren etkinliğin son 10 dakikasında eline bir iPad Pro ve Apple Pencil alan Remzi, bu güzel buluşmanın kendisinde yarattığı izlenimi renkli çizgilerle oluşturduğu karakterlere aktardığı bir çizim gerçekleştirdi. Bizler de kendisini Apple Tv’den saniye saniye izledik ve kocaman bir alkışla, Remzi’ye teşekkür ettik.

Remzi’nin atölyede seramik heykeller yaratırken geçirdiği süreci ağabeyinin YouTube’a eklediği bu videoda seyredebilirsiniz:

Remzi’ye destek olmak istiyorsanız kendisini Instagram’dan ve Facebook’tan takip edebilirsiniz.

Remo’nun; NAPAN BE PANDA (Kıbrıslı Panda), WANNA BE A LITTLE MERMAID (Deniz Kızı Olmak İsteyen Kadın), HARMLESS BODY (Zararsız Uzaylı), LONG HAIR (Uzun Saçlı Kadın) gibi çizimlerinin yer aldığı tasarım ürünlerden bazıları:

Görsel: Apple, Bigumigu, Remo Design