Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Görsel Efektsiz Derisini Kazıyan Bir Adamın Hikayesi

Görsel Efektsiz Derisini Kazıyan Bir Adamın Hikayesi

Sevdiği için derisini kazıyan bir adamın başından geçenleri anlatan bir kısa film.

Londra Film Okulu öğrenci tarafından mezuniyet projesi olarak hazırlanan ve Maria Hummer‘ın öyküsünün görselleştirildiği bir proje; “He Took His Skin Off For Me.” Sevdiği kız için kendi derisini yüzen bir adamın ilişkisinde ulaşabilecekleri en iyi noktaya gelecekleri düşüncesiyle başlıyor. Kız arkadaşını bu fedakarlığından ötürü sevindiren ana karakter basit sorunlar karşısında daha önce yaşamadığı engelleri aşmak zorunda kalıyor. Soğuk havalarda olağanüstü üşümesi, arkadaşlarının yanında garip anlar yaşaması ve attığı her adım sonunda arkasında kan izi bırakması bunların sadece birkaçı.

Hiçbir dijital görsel efekt kullanılmaması ve her çekim günü 8 saat yapılan makyaj filmin değerini artıran en büyük etken. Ben Aston ve Fiona Lamptey‘in yapımcılığı üstlenirken projenin arkasında 2 yıllık emek ve 217 Kickstarter destekçisi yer alıyor.

Film kategorileri arasında belirli bir sınıfa yerleştirmek oldukça güç bir film He Took His Skin Off For Me. Korku ve gerilim gibi türlere oldukça uzak olmasına rağmen teması izleyicileri bu yönde etkileyebilir. Ancak drama yönü de yapılan modern toplum eleştirisiyle birlikte oldukça ağır basıyor.

“Benim için en yapardın?” gibi ilişki içerisinde çürümüş ve klişeleşmiş cümleleri iğneleniyor.

Yapım aşamasına dair kamera arkası videosu;

Görsel; Ben Aston